Ha széttépem a használat után az egészségügyi betétet, mi lesz a vérrel, szétfolyik?
Bocsi az undorító kérdésért előre is.
Valaki meg tudja mondani, hogy mi lesz a vérrel? Változik valahogy, vagy ki fog folyni, ha mondjuk szét szedem a betét felső és alsó részét? Tamponnál meg ha elvágjuk keresztbe?
Csak kísérlet miatt érdekel. Valaki meg tudja mondani, hogyan működik?
Köszi!
Szerintem simán próbáld ki, ha érdekel, én is szoktam ilyeneket "próbágatni" pl, h melyik betét hány ml folyadékot szív fel meg hasonlók... Na de mindegy is.
Nem folyik szét belőle, mert olyan anyag van benne, ami a folyadékot ilyen zselés-kocsonyás cuccá alakítja, ami már nem folyik, maximum úgy lehet kiszedni belőle, ha félbe vágod a betétet, és kinyokodod belőle.
A tampont el sem kell vágni, elég ha megnyomkodod kicsit, és már szivárog is belőle a vér. Ott meg az az elv, h ilyen gyapot szerű anyagot nagyon összepréselnek keményre, ami nedvesség hatására, szépen elkezd visszatágulni az eredeti méretére miközben a folyadék bekerül a rostok közé, és mivel a folyadk nedvesen tartja a rostokat, rugalmasak maradnak, és csak "lazán" tudja megtartani a folyadékot. Ezért van az, h amikor kiveszik a tampont akkor gyakran csöpög belőle a cucc, vagy ha odakoccan valamihez, otthagy egy pacát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!