Trombózishajlam vizsgálatot életünkben csak egyszer kell csináltatni?
Arra vagyok kíváncsi, mert én most voltam trombózispanel vizsgálaton és megjöttek az eredmények. Normál lett mindhárom "faktor" ami azt jelenti az értékelés szerint hogy nincs ilyen trombózis örökletes hajlamom.
Ez változhat 5 év múlva? Érdemes megcsináltatni később is hogy nem-e változik? Vagy ez fixen azt jelenti hogy nem vagyok rá hajlamos?
Egyebként ez azt is jelenti hogy soha nem kaphatok trombózist? Vagy csak kicsi rá az esély?
És természetesen nem azt jelenti, hogy soha nem fogsz trombózist kapni. Ez csak azt mutatja, hogy van-e olyan genetikai eltérésed, ami HAJLAMOSÍT trombózisra. Ettől még kaphatsz trombüzist, sőt, olyan is van, akinek a hajlam megvan, mégsem kap soha.
A trombózishajlam ezer meg egy tényező függvénye. Ha nincs hajlamod, de mondjuk cigizel, dagadt vagy, elmész egy 10 órás repülőútra akkor simán lehet trombózisod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!