Volt olyan, aki az alternatív menstruációs eszközökről visszaváltott tamponra/betétre, vagy nem kizárólagosan az alternatív eszközöket használja?
Melyiket próbáltad ki? Kehely, mosható betét, vagy mensibugyi? Miért váltottál vissza? Mi volt vele a probléma, hogy nem vált be?
Olyan van, aki a kehely/moshatóbetét/mnesibugyi mellett is használ simán betétet, vagy tampont? Milyen esetekben számít "jobbnak" az egyszer használatos eszköz?
Én szeretnék teljesen váltani, de kényelmes is vagyok, meg elég drága is...
Én menstruációs bugyit használok, és 100% meg vagyok elégedve vele, kivéve az árával, és azzal, hogy többször ki kell öblíteni használat után hideg vízben, illetve a mosáshoz nem szabad öblítőt használni, szóval nem dobhatom be akármivel a mosógépbe, mert én amúgy használok öblítőt.
ettől függetlenül nagyon szeretem használni olyankor, amikor nem megfelelők a higiénés körülmények pl. egy tampon cseréhez, vagy nem tudom a használt cuccot kidobni. Nekem ez a túrázás, kerékpártúra és utazás idejét jelenti.
Én kehely+mosható betétet használok. Épp most nyaralásra vettem egy csomag eldobható betétet. De annyira hozzászoktam már az előbbiekbez, hogy fura volt újra ezt használni. Igazából most már az volt számomra kenyelmetlenebb. Átmenetileg ha szükséges visszaváltok. (Pl. Kórházi tartózkodás.) De osszessegeben úgy gondolom, hogy marad menopauzaig.
Szerintem próbáld ki 1-1 darabbal. Még a drágább darab se olyan nagy beruhazás. Nekem mondjuk kehelybol az olcsóbbnak számító yuuki soft van és teljesen bevált. (Sőt igazából próbáltam drágábbat is, de kevésbé szerettem. És gagyi pár száz ft-ost is, de az használhatatlan volt...)
De ezek nem alternatív eszközök. Újak, de nem alternatívak, egyenragúak az elődjeikkel.
Kelyhem van és nem mondanék le róla, nagyon bevált nekem. Reggel be, este ki. Bármit tudok vele gond nélkül csinálni. Bugyit is akarok rendelni éjszakára, hogy leválthassam a hülye betétet.
De akkor mi az alternatív?
Szivacs, horgolt tampon? Vagy mire gondolsz pontosan?
Kelyhem van, hasznàlok mellé eldobható betétet mert erős vérzésnél első napon sajnos nem tudom elkerülni a szivárgást, illetve a vége felé is betét.
Mosható betétet is próbáltam da az nekem nagyon macerás volt és nem túl kényelmes.
A kehely mellett eldobható tisztasági betétet használok az első napokban. Az éjszakákkal együtt összesen kb. 6 db fogy el egy hónapban, ami sokkal kevesebb, mint a naponta többször cserélt vastag eldobható betétek. Erről azonban egyelőre nem szeretnék lemondani.
Évek óta kelyhet használok, és csak akkor váltottam vissza betétre, amikor nem használhattam (hüvelyi fertőzés vagy kéz sérülés miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!