Eddig sosem görcsöltem menstruációnál, de az elmúlt 3-4 hónapban az első napon iszonyúan fáj a hasam. Mitöl lehet? és mit csináljak hogy ne így legyen?
Ugy tudod kezelni, hogy amikor tudod, hogy megfog jonni, akkor mar elotte elkezdesz gyogyteakat inni pl.
nagyon jo a kamilla, cickafarkfu tea.
Ezeket mar napokkal elotte elkezded fogyasztani, akkor eltudod kerulni a fajdalmat.
Vagy pedig gorcsoldot veszel be.
Az első 1-2 évben nekem én sem voltam olyan rosszul.Persze szokatlan volt,a görcs és azt hittem én most nagyon rosszul vagyok.Ilyenkor anyu mondta,hog vegyek be egy no-spat és jobb lesz.
Aztán 1-1,5 éve már nagyon erősen görcsölök.
Egyszer majdnem elájultam.Szerencsére nyár volt és éppen itthon voltam.Mentem ki a konyhába inni meleg teát és a folyosón majdnem összeestem,megfogtam a falat és lassan leültem.Ott ültem kb. 10 percig,mire fel mertem állni,félten nehogy baj legyen.
Azóta úgy járok iskolába,hogy a tampon,betét mellett ott van 3 no-spa és 2 algopyryn.Azért van nálam ennyi gyógyszer,mert előfordult hogy barátnőm otthon hagyta és megjött neki.Láttam milyen rosszul volt és adtam neki gyógyszert,én is jártam már így:(
Én úgy szoktam csinálni,hogy amikor észreveszem,hogy megjött rögtön beveszek egy no-spát.Ha olyan tanárral van óránk akkor akár órán is iszok egy kortyot,hogy be tudjam venni a gyógyszert:)
Aztán ha 2-3 óra múlva is nagyon rosszul vagyok,akkor beveszek egy algopyrynt.Ezután általában kibirom hazáig.Otthon ebéd után ( már amikor tudok ebédelni) iszok melegteát és lefekszek aludni.
Tavaly suliba csináltam olyat,hogy még langyos volt a tea és odatettem a hasam aljára,hátha jobb lesz vagy.Vagy levettem a pulcsit és összegombócolva a hasamhoz szorítottam.
Egyszer rákérdeztem a gyerekorvosomnál,hogy ez normális-e.Azt mondta,hogy a menstruáció jelentkezése után is változunk még,ezért változó,hogy mikor mennyire görcsölünk.Lehet,hogy valaki eleinte egyáltalán nem görcsölt,pár év múlva pedig nagyon.Vagy fordítva.
15/L (egyszer olyan rosszul voltam,hogy bealudtam ének órán:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!