Újra meg újra kiújuló hüvelyfertőzés? Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Kérlek adjatok tanácsot, hátha valakivel megtörtént hasonló. Szóval egy éve kezdődött antibiotikum után, elkezdett az egész hüvelyem viszketni, a csiklómon állandó fájdalom és szúrás alakult ki, 3 nőgyógyásznál is voltam, akik mindenfélével kezeltek, végül Dr. Ujházy András kezelt hüvelygombával, el is múlt egy időre az általa alkalmazott kúra után, de most újra ugyanaz előjött! Már százezreket ráköltöttem a problémára, nem értem, miért jön elő újra és újra a a gomba:( Ilyenkor nem tudok semmit csinálni, úgy szúr és viszket. Táncos vagyok, van hogy emiatt nem tudok gyakorolni, annyira rossz. Egészségesen élek. Ha a legjobb orvos sem tud segíteni, fogalmam sincs már, hova mehetnék, volt esetleg valakivel hasonló?
2021. júl. 22. 11:51
1/10 anonim válasza:
Fertőtlenítsd naponta a wct. Nyilvános wct amennyire tudod, kerüld, ne ülj rá. Ne használj tangát. Hordj pamutbugyit, magas hőfokon mosd és/vagy vasald. A törülközőt is. Szedj probiotikumot. Nem elég egy levéllel végigszedni, legalább 3 hónapig folyamatosan, jó minőségű, bélből felszívódó, több törzset tartalmazó probiotikumot. Intim mosakodóval mosd odalent, ne szappannal. Ne használj hüvelyöblítőt, inkább havonta egy egy vagilact kúrát. Amikor a probléma fellángol, az orvosi kezelés mellett esti fürdés után a kis és nagyajkaid közti részt vékonyan bekenheted canasten krémmel.
2021. júl. 22. 11:59
2/10 anonim válasza:
Nekem akkor jött vissza mindig mikor P3-as lett a cytológiám,HPV miatt.
2021. júl. 22. 12:01
3/10 anonim válasza:
Kenettenyésztés volt? Párod kezelték?
2021. júl. 22. 12:17
4/10 A kérdező kommentje:
Első, köszönöm!:) Igen, ezek közül több mindenre is odafigyelek, probiotikumot is szedek, mert a bélflórámmal sincs minden rendben.
Második: Nekem csináltak pár hónapja rákszűrést, az orvos szerint kizárt, hogy HPV, de ha visszamegyek, lehet, hogy kérek egy HPV szűrést, gyakran nekem is eszembe jutott ez. Nincs párom, 3 hónapja volt legutóbb kapcsolatom.
Egyébként nem az egész hüvelyem van begyulladva, csak mindig a csiklóm környéke fáj és szúr, mintha ott lenne valami fertőzés a bőrön, nagyon kellemetlen:(
2021. júl. 22. 12:17
5/10 A kérdező kommentje:
Harmadik: Igen, persze, ez alapján kaptam a célzott kezelést.
2021. júl. 22. 12:19
6/10 anonim válasza:
2-es vagyok,nekem jellemző tünet volt,hogy a csikló mellett jobb oldalon mintha fel lett volna maródva vagy nem is tudom,csípett és szúrt.
Fürdés,wc papír használat,pisilés közben is zavart.Viszont mikor tükörbe néztem semmit sem láttam.
De nekem a cytológia is jelezte nem hinném,hogy akkor HPV ha a doki kizárta.
2021. júl. 22. 12:30
7/10 anonim válasza:
Bőr- és nemibeteg gondozóba menj el, ne nőgyógyászhoz!
2021. júl. 22. 12:34
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Utolsó, megfogadom a tanácsod és teszek egy kört ott is.
2021. júl. 22. 13:52
9/10 anonim válasza:
A candidiasis-ra és a candida diétára is keress rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!