Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem megfelelő a fogamzásgátló?

Nem megfelelő a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Négy hónapja szedem ugyanazt a fogamzásgátlót, viszont vannak olyan mellékhatások amik számomra elég kellemetlenek pl.: mellfájdalom, hányinger érzet és néha random barnázás.

Terhesség kizárva, a gyógyszert normálisan szedem, de még tesztet is csináltam ami negatív.

Ugyan a betegtájékoztatón fel van tüntetve, hogy ezek gyakori mellékhatások lehetnek én mégis váltani szeretnék mert nekem ez nagyon nem okés. Plusz még tartok is attól, hogy mi van ha túl erős vagy épp nem tartalmaz számomra elég hormont és nem véd rendesen.

Másnak is fordult elő ilyen, hogy a mellékhatások miatt váltott? És sikerült megtalálni a megfelelő gyógyszert? Nekem már ez a második fajta amit szedek és tökre csalódott vagyok, hogy valószínűleg ez sem lesz megfelelő.

Nőgyógyászhoz jövő héten megyek, addig tapasztalatokra lennék kíváncsi. :)

2021. júl. 15. 14:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Valamennyi mellekhatást el kell tűrni(mielőtt félreértené valaki nem a súlyosabbakra gondolok) hisz mű hormont szedsz,a szervezeted valahogy próbál ellene védekezni és/ vagy elfogadni.

Mennyi az annyi hónap? Általában 3 hónapot szoktak adni,ha addig nem múlik akkor érdemes váltani.

Én 2x váltottam gyógyszert,nekem szorongásom lett mindkettőtöl ezért abba is hagytam.

2021. júl. 16. 07:24
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! :) most kezdtem el az ötödik levelet szedni, tehát ötödik hónap kezdődött most, mellékhatások a 3.-4. levélnél/hónapban végig jelen voltak. Kissé hullámzó egyébként mert most épp pár napja nem érzem ezeket a mellékhatásokat, de gondolom jelentkezni fognak majd ismét a levél közepe felé.
2021. júl. 16. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!