A HPV vírust csak férfiaktól kaphatják el a nők ugye?
Mert azt tudom hogy az ilyen herpesz, gomba kialakulhat pszichésen is.
A HPV-ről azt hallottam, hogy csak nemi úton terjed és csak fiútól lehet elkapni igaz?
Nem kérek bunkó hozzászólásokat, azért van az oldal, hogy kérdezzek ha valamit nem tudok/nem vagyok biztos benne.
Köszönöm! :)
Hanem, ha nem csak fiúktól, akkor marad még egy nem, a lányok (persze ha eltekintünk a hermafroditáktól).
Nyilván mindkét nem hordozhatja, terjesztheti.
Megjegyzem sem a gomba, sem a herpesz nem alakul ki pszichésen, azok külön kórokozók okozzák, max az immunrendszer gyengül le a tressz miatt.
Pszichésen nem alakul ki gomba meg herpesz!!!!!
Találtam egy cikket, ebből a kérdésedre a válasz:
"A HPV terjedésének három módja lehetséges:
* Extra-genitális terjedés (bőrfelületek érintkezése)
A HPV terjedhet a nagyajkak, herezacskó vagy ánusz (végbélnyílás) fertőzött bőrfelületével való érintkezés kapcsán. Ennek megfelelően a behatolás nélküli nemi aktus kapcsán is terjedhet a HPV fertőzés. Az óvszer nem nyújt teljes körű védelmet a HPV fertőzés ellen, mivel a bőrfelületek érintkezése kapcsán a vírusfertőzés továbbítható. Az onkogén HPV 16 az ujjak és a nemi szervek közvetlen érintkezése kapcsán is terjedhet.
* Nemi úton történő terjedés
A HPV fertőzés terjedhet a nemi szervek bőrfelületének érintkezésekor.
* Vertikális terjedés
A HPV ritkán terjedhet anyáról a gyermekére (szülés közben, fertőzött magzatvíz lenyelése által).
Szexuális érintkezésnél a HPV nem a testnedvek cseréjével fertőz, hanem bőrkontaktus útján, ezért az óvszer sem biztosít 100 százalékos védelmet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!