2 nap múlva megyek először nőgyógyászhoz és nagyon félek! Szeretnék felíratni fogamzásgátló tablettát és amióta uszodába járok csíp a vizeletem és fura színű a folyásom. Ez gomba lehet? Lehet hogy elkaptam valamit az uszodában?
Szia,
megértem a félelmedet - hiszen ismeretlen a helyzet. De hidd el, semmi olyan nem történik veled, amitől félned kellene.
Igen, elég kiszolgáltatott helyzetben vagyunk egy-egy vizsgálat alkalmával. Én az első vizsgálatomnál arra gondoltam, hogy máshogy nem tudnak megvizsgálni. Ha a torkomon keresztül próbálná, sokkal rosszabb lenne...tudom, hülye mondat ez, de nekem segített.
Meglátod, hogy semmi baj nem lesz.
Amikor bemész a rendelőbe, úgyis azzal kezdi a doki, hogy mi a panasz. Szépen elmondod, hogy folyás van meg csípés,valószínű az usziban szedted össze. Kenetet fog levenni, az egyáltalán nem fáj.
a fogamzásgátlónál meg jól körbekérdez, és valószínű általános vizsgálatot is csinál. Felnyúl...de ez sem vészes, csak lazíts!
Nos itt felmerül két fontos kérdés: hány éves vagy, és élsz-e már nemi életet?
A csípés, a folyás lehet fertőzés, uszodában könnyű ilyet elkapni.
Ami történni fog, az egy beszélgetés, fel kell feküdnöd egy asztalra, a két lábadat "kengyel"-be kell tenni, terpeszben (természetesen előtte deréktól lefelé le kell vetkőznöd. Ha lehet, kérd meg a dokit, mondja el, mit, miért csinál.
Ha szűz vagy még, azt mindenképpen említsd neki, bár valószínű, kérdezni fogja.
kacsacsőr szerű fém eszközt fog felrakni(kicsit hideg, de nem fáj), hogy megvizsgálja a méhnyakat, hiszen valószínűleg az első méhnyakrák-szűrésen is átesel. Egy vékony pálcával, aminek vatta van a végén (asszem) kenetet fog venni, ez is picit kellemetlen, de egyáltalán nem fáj. Ha jól csinálja, semmit nem fogsz érezni. Ezt elküldi majd laborba, ott vizsgálják tovább.
A nemi életet többek közt azért is fogja kérdezni, mert említetted, hogy szeretnél fogamzásgátlót íratni. Ezért fontos a korod is, mert úgy tudom 16 év alatt csak szülői beleegyezéssel kaphatsz, hiszen hormongyógyszer...Ha nem élsz nem i életet, vagyis szűz agy még, akkor meg még felesleges hormonnal terhelni a szervezeted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!