Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok! Ti hogyan “élitek...

Lányok! Ti hogyan “élitek túl” a menstruálást?

Figyelt kérdés
Én még csak pár éve menstruálok, de wáh a falra tudnék mászni tőle. Sajnos én borzalmasan vagyok azokban az időkben, és nagyon rossz tudni hogy ez kb egy életen át el fog kísérni :( Ti hogy szoktátok túlélni / átvészelni az ilyen napokat?

2021. jún. 5. 19:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen 😭
2021. jún. 5. 19:19
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Kényeztetem magam és úgy könnyebb. Meg persze a párom is a kedvembe jár.
2021. jún. 5. 19:27
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Egy fél doboz nospa, forró fürdő, majd be a takaró alá filmet nézni. Már ha épp nem dolgozok, mert akkor kb 5 percenként nézek az órára és a 8 órás műszak 8 évnek tűnik.
2021. jún. 5. 19:29
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Érdemes ezzel orvoshoz fordulni, mert lehet hogy tudnak segíteni, például erősebb görcsoldót fölírni, mint a recept nélküli. (Ha sokat kell szedned, nézz utána hogy ugyanaz a hatóanyag több néven is elérhető, de az ár nagyon különböző. Pl. drotaverin és ibuprofen külön-külön megvehető sokkal olcsóbban, mint a kombinált készítmény aminél egy dobozba teszik a kétféle tabettát.) Mondjuk ha lelki gondjaid vannak a hormoningadozástól, azzal nem tudom, mit tudnak csinálni.

Ha pedig semmi sem segít, akkor arra gondolj, hogy azért idővel valószínűleg jobb lesz. Általában a súlyos menstruációs panaszok a fiatal lányokat, nőket gyötrik, az első szülés után már általában enyhül.

2021. jún. 5. 19:36
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Én mindig édességre vágyom olyankor, érzelmileg a padlón vagyok általában, gyakran szetvet az ideg.

Próbálom nyugtatni magam, hogy ez csak a menstruáció miatt van, nem estek szét a dolgok az életemben.

2021. jún. 5. 19:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Algopyrin + 2db NoSpa első nap, utána 1-3 óránként wc a normál tamponnal(!) 2 napig, utána már jó. Cickafark tea naponta 3x, erős edzés, sok pihenés. Az étvágyam van, hogy megnő ilyenkor, de van, hogy inkább elmegy. Próbálom tartani az átlagosat, de nem bánom, ha van egy kis csalás.

Alapvetően, ezek nélkül 7-8 nap lenne, 2 nap brutál fájdalommal (amikor megmozdulni se bírok), és a 6. napig még erősebb lenne. A fent felsoroltakkal viszont csak az 1. nap rossz, és csak akkor, ha nem tudom megelőzni a fájdalmat, 2-3. vérzik csak nagyon, illetve az egész 5-6 napra lerövidül.

Nyilván aki alapvetően nem sportol, az ne kezdjen eszeveszett edzésbe!! Ha nincs túlsúly, akkor viszont lehet futni esetleg, ha van, akkor szobakerékpár. A cickafark teát mindenképp ajánlom, a leghatásosabb, amit pl. a DM-ben lehet venni asszem 200Ft körül barna papírzacskóban, zöld felirattal. Azt magamnak kell adagolni (másfél kk.), de nem lesz olyan rossz íze, mint a filtereseknek, és hatásosabb is. Az algopyrin+nospa pedig saját kísérletezés, de magánorvos is megerősítette, hogy ez jó kombó, mert aze gyik görcsoldó, a másik fájdalomcsillapító.

2021. jún. 5. 20:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amúgy a gyaloglás is elmulaszja a görcsöket. Pontosabban akkor elő se jönnek, ha már görcsölök, akkor nincs az az isten, hogy nekiálljak gyalogolni (úgy lehet hogy nem is működik). De ha pont kirándulni megyünk aznap, mikor megjön, akkor elmarad a szokásos görcs és hasfájás.
2021. jún. 5. 20:26
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

Akkor én leszek a kivétel, mert nekem egyáltalán nincs semmi fájdalmam menstruáció alatt, a menstruációm is viszonylag kevés ideig tart. Annyi csak hogy ilyenkor elő jönnek a pattanások a bőrömön.

Fiatalabb koromban viszont nagyon fájdalmas volt a menstruációm, nagyon nagy mennyiségű volt, hányingerem volt mindig, szédültem. Miután elveszítettem a szüzességem ez megváltozott

2021. jún. 6. 09:12
 9/10 anonim ***** válasza:
72%

Uff, egy pár évig gyűlöltem, mint a szart, mert macera meg minden. Aztán beleszoktam, annyi, hogy van nálam betét ha tudom hogy a napokban jön meg (meg amúgy is, mert bármikor kellhet valakinek, meg szétszórt vagyok és jobb, ha ez nem egy külön figyelnivaló.)

Szerencsés vagyok, mert az első napon is csak "érzem" hogy van azért valami, de nem fáj, csak nagyon ritkán.

Aztán arra jutottam, hogy nem szenvedhetem át az életem negyedét (rövid ciklus, hosszú menzesz) és ilyenkor azzal kezdek, hogy felidézem hogy nő vagyok, és ehhez képest viszonyulok magamhoz. Egy kicsit több smink, egy kicsit csinosabb ruha, és fel van dobva a napom♥️

2021. jún. 7. 20:27
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen normális ha nagyon erős a fájdalom, ekkor érdemes lenne elmenni orvoshoz úgy gondolom, ha már annyira rossz, lehet hogy van valami a háttérben
2021. jún. 19. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!