Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hamar kezdtem a fogamzásgátlót...

Hamar kezdtem a fogamzásgátlót, baj?

Figyelt kérdés
Nem fogamzásgátlás céljából szedem, csak azért hogy rendbe rakja a ciklusomat, és akkor vettem be az elsőt amikor meg kellett volna jönnie, mert azt hittem megjött, de most úgy tűnik mégsem. Csak olyanokat találtam akik a fogamzásgátlás hatékonysága miatt aggódnak, ez nekem viszont ugye nem szempont, úgyhogy szerintetek baj?

2021. jún. 3. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem a fogamzásgátlás miatt szeded akkor nem lesz gond. Annyi hogy lehet pecsételő vérzéses az első hónapban illetve lehet hogy most nem fog megjönni hanem majd csak ha elfogyott az első levélből az utolsó szem.
2021. jún. 3. 17:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogja rendberakni a ciklusod... Ez tévhit.
2021. jún. 3. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Fogamzásgátló szedése alatt nincs is menstruációd csak megvonásos vérzésed. Ha abba hagyod ugyanolyan lesz a ciklusod.

Nálad ha nem fogamzásgátlás a cél akkor nem hiszem hogy gond lenne.

2021. jún. 3. 23:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazt tudom elmondani amit az utolsó 2 válaszoló. A fogamzásgátló tabletta nem rendberakja a ciklust hanem kikapcsolja a természetes ciklust és egy mű ciklust hoz létre mű vérzéssel (megvonásos vérzés). Ennek semmi köze nincsen az eredeti ciklushoz csak a látszatot tartja fenn hogy minden rendben van. Aztán ha abbahagyod akkor nagy eséllyel minden ugyanolyan rossz lesz mint volt. Nem elfedni kellene a problémát fogamzásgátló tablettával hanem kideríteni hogy pontosan mi a probléma és azt rendbe rakni.
2021. jún. 4. 07:56
 5/5 A kérdező kommentje:
3 nőgyógyásznál jártam, de mindig csak annyit mondtak hogy várjak. A legutolsó elküldött hormonvizsgálatra, az nagyjából rendben volt, ezért felírta a fogamzásgátlót, hogy szedjem 3 hónapig és az majd helyre rak. Én nem értek hozzá, úgyhogy hittem neki. Végig szedem ezt a 3 hónapot, mit veszíthetek?
2021. jún. 5. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!