Anyukám erőlteti, hogy elmenjek nőgyógyászhoz, de én iszonyatosan félek. Mit tegyek?
Doki függő, az enyémnél még kellemetlennek se mondható.
18 éves kortól amúgy is javasolt évente 1x szűrővizsgálatra menni.
Én is 16 évesen voltam először nőgyógyásznál, de nekem problémám is volt, ezért 3 havonta mennemm kellett kontrollra.
Ne izgulj, ha megmondod, hogy először jársz ilyen helyen, a doki is megértő és kedves lesz.
De konkrétan mitől félsz...??
Fájdalom nélkül is teljsen természetes, hogy ilyen korban nőgyógyászatra elmegy a lányok nagy része.
"Fájdalom nélkül is teljsen természetes, hogy ilyen korban nőgyógyászatra elmegy a lányok nagy része."
3# Dehogy természetes... A nőgyógyászhoz a nemi élet megkezdését követően vagy konkrét probléma esetén kell menni.
Mennyire fáj a hasad? Szedsz fájdalomcsillapítót, hatni szokott, mennyit kell bevenned? Tényleg van a fájdalomnak az a szintje, amikor nem hat semmi, és hánysz is, hogy endometriózisra lehet gyanakodni, amit érdemes kivizsgáltatni.
Szűzen valószínűleg csak egy hasi ultrahangot csinál, ami még csak nem is kellemetlen, ettől nem kell egyáltalán félned, le sem kell vetkőzni hozzá. Létezik tini nőgyógyászat, illetve ha neked megnyugtatóbb lehet női orvost is választani.
normalis hogy izgulsz, de nem kell “rettenetesen felni” tole, egyaltalan nem olyan veszes, plane ha olyanhoz mentek akit anyukad is ismer, tudja hogy normalis es megbizhato.
egyebkent meg igaza van, tenyleg nem normalis ha valaki nagyon gorcsol, tobbek kozott endometriozis jele is lehet, amit erdemes kivizsgaltatni.
ha pedig megkezded a szexualis eleted, akkor mindenkepp jarni kell rendszeresen, ez is egyuttjar a felnott nok eletevel.
szoritsd ossze a fogad, es menj el, legalabb anyukad is bekenhagy, es a te egeszseged is rendben lesz ! nem annyira veszes az a vizsgalat mint hiszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!