Miért nemtud megjönni a menzeszem?
Nálam is így kezdődött a dolog. Eleinte csak késett, aztán 1-1 hónap ki is maradt. Elmentem orvoshoz, megvizsgáltak, vérvétel, minden rendben.
Aztán már volt, hogy 3-4 hónap maradt ki egymás után, akkor már nem hagytam magam lerázni, mindig mentem a nőgyógyász nyakára. Végül 2 dolog derült ki: az egyik a pajzsmirigy alulműködés, a másik pedig a korai petefészek kimerülés.
Hozzáteszem, hogy ezek egyikét sem mutatja ki a szokványos nőgyógyászati vizsgálat és a teljes vérkép, speciális értékekre kell rászűrni, amit külön kérni kell.
Nálad lehet, hogy teljesen más dologról van szó, az is lehet, hogy stressz miatt késik kicsit, vagy csak szimplán ingadozik a ciklusod pár napot, de érdemes lenne egy teljes hormonpanelt csináltatni és beutalót kérni endokrinológiára. Amúgy sem árt egyszer ellenőriztetni élet kortól függetlenül, hogy minden rendben van-e.
Értem. A PCOS és az IR is össze tudja kócolni a ciklust, de az nagyon jó, hogy ezeket már kiderítették.
Viszont tényleg nem ártana egy teljes hormonpanel, mert abból is sokminden kiderülne, pl. az AMH-érték. Ha később babát szeretnél, ezt mindenképpen érdemes ellenőriztetni.
Nekem is mindig rendszertelen volt a mensim. Volt, hogy 21 és 35 napos különbségekkel jött meg, sokat kínlódtam vele. Most nagyjából rendben van.
Az mindenképpen jó, hogy jógázol, a testmozgás is segít kicsit helyretenni.
Mielőbbi jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!