Mennyit várnátok egy menstruáció késése után?
Eddig mindig napra pontosan jött meg, de a múlt hónapban már késett valamiért kb. 3 vagy 4 napot, aminek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget. Most viszont már 6 napja késik, nem hiszem, hogy terhes lennék, mert a párommal mostanában ritkán szeretkezünk és amikor igen, akkor is óvszert használunk és nem vettük észre, hogy kiszakadt volna. Mondjuk szerintem ha holnap se jön meg, veszek egy terhességi tesztet, biztos, ami biztos.
Egyébként nem tudom, mennyire számít, de az a fura, hogy maga a vérzés nem jött még meg, de kb. 3 napja néha kicsit görcsöl a hasam, mint amikor menstruáció idején szokott, meg amikor megjön, az első 1-2 nap menni szokott a hasam és tegnap meg ma is ment a hasam, szóval minden más "tünet" jelen van, csak maga a vérzés nincs.
Azt olvastam, stressz miatt is késhet, vagy akár ki is maradhat a menstruáció és ha úgy vesszük, az elmúlt hónapom kicsit stresszesebb volt, mert állásinterjúra kellett mennem, aztán ügyeket intéznem ezzel kapcsolatban (és kicsit szorongósabb vagyok az átlagnál, úgyhogy az ilyen egyszerűbb dolgokra is eléggé rá szoktam görcsölni).
Lehetséges, hogy emiatt késik ennyit? Ha a terhességi teszt negatív lesz és azután se jön meg, kezdjek aggódni, vagy várjak a következő hónapig, hátha akkor már megjön?
Nekem soha nem szokott napra pontosan megjönni, 1 hetes ingadozással jön meg általában, tehát van, amikor 1 héttel hamarabb, van, amikor 1 héttel később. Az orvosok szerint ez tök normális, a lényeg, hogy minden hónapban megjöjjön. Szóval a helyedben nem görcsölnék rá, de azért tesztet vegyél.
Ha mostanában voltál covid ellen oltva, qz is befolyásolhatja a ciklust. Sok nőnél bekavar az oltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!