21 évesen nem kapok rendes ellátást nőgyógyásznál szüzességem miatt, de szerintem lehet komoly a probléma. Kihez tudok ilyenkor segítségért fordulni?
Ahogy a címben is írtam 21 éves vagyok. Se kapcsolatom nem volt és még némi életet sem éltem. Habár ez engem nem zavar. Viszont már 13 éves korom óta az első menstruácioktól kezdve nagyon erős görcsök gyötörnek. Az évek során ez a fájdalom rosszabbodott és többször is volt már olyan, hogy olyannyira felerősödött, hogy a fájdalom csillapítot (por vagy tabletta) a szervezetem egyszerűen kilökte magából. Természetesen akkor már hánytam, de ilyenkor gyakori a hasmenés is. Ezek a fájdalmak idő mértékben is hosszabottak. Régen csak fél-egy órákra voltak, de ezek kitolódtak 10-12 órákra ra néha a következő napokra is kitolódtak. Ezen időszakok alatt a vérzésem is sokkal erősebb és gyakran átáztam.
Voltam nőgyógyásznál többször is az évek alatt. De gyakran olyan válaszokat kaptam minthogy, ha szülők majd elmúlik. meg "jó lenne ha végre kipróbálnám a szexet" ezt idézem egy korábbi orvostól. Egyikük sem hallgatót végig miután annyit mondtam hogy erős menstruációs fájdalmaim vannak és nem vettek komolyan. Ez érthető, édesanyám se vett komolyan míg a saját szemével nem látta egyszer egy ilyen "epizódomat". Barátnőm ajánlott egy nőgyógyászt az ország másik részén (valószínűleg már hallhattak róla néhányan, mint a "nők teája" megalkotója). Ő már sokkal segítőkészebb volt és rögtön fel is írta nekem a "depo provera 150mg" injekciós fogamzásgátló, mint hormon terápia. Ez majdnem jó is volt, de a menstruáciomat kitolta 5-6 napról 12-, majd több, mint egy hónapra. Akkor már időpontot kertünk megint az orvosnőtől és jelenleg a "slinda" gyógyszert szedem, de javulást egyenlőre nem tapasztaltam, habár be kell vallanom a fájdalom enyhült, de még mindig gyakran napokig jelen van. Habár vérképet sem, és semmilyen vizsgálatot nem végzet ezen gyógyszerek felírására.
Szeretném kérdezni kihez tudok fordulni ilyenkor? Nekem a legegyszerűbb az lenne, ha már egyszerűen megszabadulnék a gond forrásától egy műtét során, de ez tudom nem lehetséges csak végső soron. Jelenleg a kineszteziologust fontoljuk, de nem tudom hogy mennyire hatásos lehetne. Vagy mennyire vennének komolyan, hallgatnának meg.
Válaszaikat és rám szánt idejüket előre is köszönöm!
Bocsi de nem értem mi a baj..
Görcsölsz menzezkor vagy mi?
Érthetően már
Egy fals a cím... " nem kapok rendes ellátást nőgyógyásznál szüzességem miatt"
Ez mint magad is látod nem igaz.
Kettő írass fel fogamzásgátló tablettát az elvileg helyrehozza a görcseid. Legalábbis nekem segített
Nagyon elcseszett orvosokhoz mehetsz.
A szex meg...hát jóból maradst ki
kineszteziologus
Hát az meg mi fán terem? 😂😂😂
Válts orvost.
Fogamzásgátlót én nem ajánlok, de a te tested.
Szakítsd szét a szűzhártyád. Drasztikusan hangzik, de ez csak egy szövetdarab és nem ér fel az egészségeddel. Bármit tehetsz, nem kell aktus. Pl vibrátor, biciklizés a kényelmetlen ülésen, stb stb.
Az viszont teljesen jogos, hogy nem tudnak így megvizsgálni. Hisz útban van valami, max hasi uh-val tudnák megnézni van-e cisztád, de a hüvelyi alaposabb.
8-aska, az ugye megvan, hogy szűz kislányokat is meg tudnak vizsgálni hüvelyen keresztül (ha nagyon szükséges)???
És nem igaz, hogy "útban van" ott bármi, mert legtöbbünknek már rég nem ép a szűzhártyája, mire aktusra kerül a sor (ezeregy dologtól elszakadhat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!