Így lehetek majd terhes? (Vesék)
Az egyik vesém jó helyen van, de a másik a méhem és a húgyhólyagom között, enyhén balra. Ha hagyadt fekszem látszik is, hogy az az oldal jobban dudorodik.
Egyik vesével hogyan lehet élni (az sem működik teljesen, de nem rossz). Illetve, ha felnyúlok a hüvelyembe úgy érzem, hogy a méhszáj kicsit jobbra van.
Le kell mondanom a későbbi gyermekvállalásról? Egyszer nagyon szeretnék. Teljesen el vagyok e miatt keseredve, kicsit úgy is érzem, hogy sosem leszek igazi nő. Csak van egy használhatatlan szervem.
Volt valakivel hasonló? Most személyes tapasztalatok érdekelnek.
Ezt nem igazán tudom elképzelni. A vesék retroperitonealis szervek, ha nem a helyükön vannak, akkor a gerincoszlop mentén lejjebb helyezkedik el. De hogy lenne a hólyag és a méh között?
Van erről valami normális orvosi dokumentációd? Mit ír pontosan?
És mit mondott erről az orvos, aki diagnosztizálta?
Honnan tudod, hogy rossz a veséd?
Azt ugye tudod, hogy a vesék inkább hátul, mintsem elől helyezkednek el?
Igen, van. Így születettem, ezért van egy csecsemőkori leletem is és egy pár hónapos ultrahangos leletem is van.
Fogalmam sincs, hogyan került oda.
Semmi különöset. Baba koromban azt mondták a szüleimnek, hogy nem lehetséges így a terhesség, jobban kell rá figyelni (felfázás, ütés stb) tehát kerüljem az ezzel járó sportokat.
Az egész gyerekkorom egy buborékban töltöttem, mert sosem engedtek felmászni sehova, a többiekkel se játszhattam.
Pontosabban nem kérdeztem ezzel kapcsolatban az orvost, nőgyógyásznál még sosem voltam. Még én is gyerek vagyok (16), ezért lehet, hogy furcsálták volna. A szüleim pedig nagyon konzervatívak, biztosan azt gondolnák, hogy már történt valami.
Ezért kérdezem itt, hátha valaki tud valamit (neten se találtam semmit ezzel kapcsolatban)
Ez a legutóbbi, itt felfázás miatt volt szükséges. A régebbit még keresem.
"A jobb vese norm. nagyságú, helyzetű. Jobb vese a kismedencében a hólyag mellett, echoszerkezete homogén. A hasi aorta lefutása, tágassága megtartott. A hólyag kp. fokban telt, amennyire így megítélhető a kismedencében nagyobb kóros képlete nem látható."
Nem lesz vele semmi, ettől lehet gyereked. Max az fordulhat elő, hogy nyomni fogja a méhed a vesét, ahogy nő, és rontja a funkcióját, de mivel ott a másik, ez nem akkora katasztrófa.
Szerintem felesleges ezen előre parázni.
Viszont nőgyógyászhoz azért majd érdemes elmenni, mert a húgyuti fejlődési rendellenességek gyakran társulnak méhfejlődési rendellenességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!