Magyarországi fogamzásgátló?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a kérdésem, hogy én Szlovákiában élek, 20 éves lány vagyok, és idén tervezek magyar egyetemre menni. Anno 18 éves koromban az itteni nőgyógyászom kiírta nekem a Daylla nevű fogamzásgátlót, ami nagyon bevált nekem, de eszembe jutott, hogy amikor megnéztem a tájékoztatót róla, akkor írták, hogy Magyarországon Xindea néven fut ugyanaz a gyógyszer. Az igazi kérdésem az lenne, hogy mivel nekem szlovák receptem van erre a fogamzásgátlóra, akkor magyarban ez nem lesz elfogadható? Muszáj leszek magyar nőgyógyászhoz is elmennem? Ha bárki tudna segíteni ebben, nagyon hálás lennék☺️
Minden értelmes választ előre is köszönök!
2021. ápr. 16. 21:59
1/3 anonim válasza:
Mivel felteszem nem ír ki neked a szlovák doki 4 évre receptet, így nyilván kénytelen leszel eljárni a magyarhoz is. És nem, nem fogják elfogadni a külföldi receptedet a gyógyszertárban.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, akkor majd ezt is betervezem☺️
2021. ápr. 16. 22:12
3/3 anonim válasza:
EU-n belül kiállított receptet elvileg el kell fogadniuk. Ha szólsz a dokinak, hogy másik országban váltod ki, akkor kiállítja úgy, hogy megfeleljen a szabványnak (pl. márkanév helyett hatóanyag; e-recepteket nem látják egymás országában, tehát papíralapon kell, ezeket majd tudnia kell elvileg). Értelemszerűen ott érdemes kiváltani, ahol biztosított vagy, már ha támogatott a gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!