Joghurtos irrigálás - működik?
A nőgyógyászom ezt ajánlotta, évek óta tartó hüvelygyulladásom van, sok midnent kipróbáltam, ezt még nem mert óckodtam tőle, de nőgyógyász javaslatára kipróbálom.
KIZÁRÓLAG olyan emberek talasztalataira vagyok kíváncsi, akik már próbálták! Ha nem próbáltad, csak véleményed van róla, légyszíves ne írj. Működött vagy sem?
12: Sajnos nem, egyedül a Lactofeel ami némi enyhülést hoz, de az is kb. fél napig.
Egyébként a legtöbb flóravisszállítóban is sok az adalékanyag, valamelyikben parfüm is van, ami szintén kiválthat gyulladást... Egyedül a Dördlein Med-et találtam ami sima tejsav, de az Magyarországon nem kapható, és rendelni sem lehet. Nőgyógyász nem ír ki csak úgy tejsavas kúpot, sajnos.
Ő az első nőgyógyászom aki normálisan körbejárta a problémámat, a többi csak beszedette velem a gyógyszer palettát, így a natúr joghurtos megoldásban is van némi hitem, de azért félek tőle. Gondoltam van némi tapasztalata az embereknek, de arra nem számítottam hogy ekkora felháborodást vált ki a dolog.
Ah, akkor értem. Én egyszer próbáltam ilyet gomba kezelésre, hogy attól múlt -e el vagy magától azt nem tudom, de semmi bajom nem lett tőle.
Remélem jön közben aki rendelkezik több tapasztalattal, neked meg szurkolok hogy legalább ez beváljon!
14: Nem tudni, mitől - nincs baktériumom sem gombám, valamiért nincs hüvelyflórám és mivel máshogy nem megy külső segítségre van szüksége, ezért ajánlotta a heti 2x-es natúr joghurtos irrigálást vagy pár órára a natúr joghurtos tampont.
Minden olyan tényezőt kizártunk már, ami irritálhatja (tusfürdő, betét, wc papír, borotva stb.), sajnos mégis irritáltnak néz ki és gyulladásban van.
Sajna ilyen is van.
Szia,
Csak azt akarom mondani, hogy ha kipróbálod, nagyon nézd meg a joghurt összetevőit, mert néhányban van pl tejszín, amire semmi szükség (pl Activiában is van).
Szóval figyelj rá, hogy csak tényleg a joghurtkultúrát tartalmazza. (Házit se feltétlen ajánlanék, viszont ha BIO jelölés van rajta, az hasznos lenne).
Mellette szerintem kipróbáhatnád a Bonolact Femina szájon át szedhető hüvelyprobiotikumát, mert lehet hogy neked úgy jobban megtelepednek a tejsavbacillusok, mint kívülről telepítve.
Mindezek mellett a szénhidrátot csökkentsd le, és amit eszel, az lassú felszívódású legyen. Talán ez a legfontosabb és leghasznosabb tanács, nálam rengeteget segített.
Eleve az irrigálás egy nagy bromság. Minek, ha úgyis kimosod kb rögtön.
De joghurtozz csak, persze, nagyon jót fog tenni a hüvelyflórádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!