Azzal a kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni, hogy volt-e már valaki közületek, aki kopaszra vágatta a haját valami okból. Ha igen, dúsabban és egészségesebben nőtt vissza?
Hosszú ideje hullik a hajam, oldalt látszik is a fejbőröm kicsit, ha felkötöm, és őszintén, már elegem van a tortúrából, vagyis leginkább abból, hogy minden hajmosás alkalmával kijön egy bizonyos mértékű hajcsomó.
Használok olajat, ami serkenti a hajnövekedést, viszont hosszú hajjal (váll alá ér jelenleg) nehéz ezt hosszútávon véghez vinni, főleg hogy mivel bele kell masszírozni a fejbőrbe, ezáltal is kijön néhány szál.
Úgy gondolom, hogy ha levágatom kopaszra, könnyebben tudom kezelni, ápolni az “új hajamat”. Legalábbis sokkal könnyebben lehet az olajat a fejbőrbe masszírozni és jobban hat majd.
Bárkinek bármilyen tapasztalata van, szívesen meghallgatom.
Előre is köszönöm szépen a választ mindenkinek. :)
Olvastam már erről, hogy valószínűleg nem lesz dúsabb, de gondoltam, hátha van valakinek tapasztalata ilyen téren.
Ha nem is lenne dúsabb, gondolom, hogy egészségesebben nőne vissza, mivel nem lennének töredezett hajszálak.
Úgy gondoltam, kipróbálok még pár dolgot, a vérvétel az első ezek közül, rövidebb frizurát vágatok, alul, a tarkónál leborotváltatom, amolyan próba jelleggel, hogy lássam, milyen gyorsan nő vissza a haj, és valóban nem lesz dúsabb.
Közben szedek Forcapil kapszulát már legalább két hónapja, de nem igazán vettem észre változást.
6-os, ez akkora bullsht, hogy nem igaz, de még mindig van, aki beveszi. Kozmetikusok terjesztik ezt is, hogy bevételük legyen és ne borotválja az ember.
32 éves vagyok, kb 15 éve borotválom a lábam, hónaljam, egy cseppet sem lett erősebb vagy dúsabb, ami kinő, ugyanolyan vékonyszálú, világosbarna.
Nekem is túlságosan hullik a hajam, van, amikor nagyon durván, olyankor meg is ijedek. Használtam eddig rá pl. ricinusolajat, ami valóban javított valamit, de igazából szerintem a belsőleges gyógymódok hatékonyabbak, vitaminkúra (főleg A, E szedése), esetleges krónikus gyulladások kikezelése, hormonháztartás rendbetétele, étrendi változtatások, stressz csökkentése stb., szóval mindenképpen érdemes dokival konzultálni.
A haj megerősítésére a kopaszra vágatást a magam részéről egy kicsit drasztikus lépésnek tartom, és nem is biztos, hogy beválik. Én egyszer hirtelen felindulásból pixie-re nírattam, mert nagyon tönkrement a hajam a festéstől, de a teljes kopaszságot nem vállaltam volna be. Amúgy szerintem vagány, valakinek jól áll. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!