Mit jelentenek ezek a citológiai leletemben?
Tudom, hogy orvosnál kéne érdeklődnöm, de minden megjegyzés nélkül emailben kaptam meg a rákszűrés eredményét. Tudnátok segíteni ezek mit jelentenek?
- Kenet minősége: Megfelelő (értékelhető)
- Zavaró lob és nyák
- Kenet értékelése: Negatív kenet
- Javaslat: Ismétlés szükség szerint.
A kenet minősége: jól van-e fixálva, nincs e benne vér - tehát megfelelően vette-e le az orvos a mintát, illetve megfelelően kenték-e a tárgylemezre.
Zavaró lob és nyák: ez a kenet minőségénél szokott szerepelni, de mivel értékelhető, ezért ne foglalkozz vele.
Kenet értékelése: negatív - rendben vagy. Bár érdekel, hogy nem írsz besorolást.
Javaslat: mit mondott az orvos? Általában évente szükséges NORMÁL ESETBEN ismételni a cytológiai mintavételt.
Úgy vagyok vele ilyenkor, hogyha rossz, akkor szólniuk kell. Egyébként az én kedvenc laborom a Corden labor. Azok a dokik, akik a Cordennel dolgoznak a Papanicolaou (P-besorolás) és a Beteshda módszert is megjelölik a lapon.
Amíg nem keres, addig szerintem nincs miért aggódnod, de ha nagyon zavar, akkor szerintem írj neki/hívd fel. :) EESZT-ben nincs normál lelet feltöltve?
Ez egy teljesen negatív lelet.
Bethesda módszernél nincs P betűs értékelés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!