Mik az endometriózisos csomók, miben kulonboznek a miomaktol es a cisztaktol ?
Az én ismereteim szerint (bár nem vagyok orvos) az endometriózis olyan nyálkahártya problémát jelent, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül is megtalálható. Ez alapvetően nem rosszindulatú, de azt jelzi, hogy a szervezeted nem működik tökéletesen. Általában hormonális, életmódbeli, táplálkozásbeli, stb. rendszer szintű problémák állnak a háttérben.
A veszélyességük egyénfüggő, de egy ilyen nyálkahártya "hibánál" mindig nagyobb esély van rosszindulatú, vagy kellemetlen jóindulatú "növekmények" megjelenésére.
Mindezeket amúgy egy jó orvos el kell hogy magyarázza, ha megvizsgál.
A ciszta az valamilyen folyadekkal telt, altalaban szabalyos alaku, korulhatarolt dolog.
Tapintva a cisztat is lehet csomonak erezni, hogy ez ultrahangon hogy mukodik azt nem tudom.
Szerintem itt a legmegnyugtatobb csak az orvossal valo konzultacio lehet, mi laikuskent nem ismerjuk olyan atfogoan ezeket.
Ha valami tovabbi teendo van,azt a javaslathoz oda szoktak irni a papirra.
Szerintem ird ossze minden kerdesed es telefonalj be es jegyzeteld le a valaszt, hogy ne felejtsd el az izgalomtol.
Endometriózis: az endometrium elhelyezkedése a méh külsején, petefészkeken és hasi szerveken
Mióma: a méh simaizomszövetén keletkező jóindulatú sejtburjánzás
Ciszta: folyadékot tartalmazó (általában vér és genny) hártyával vagy vaskos dallal körülvett hólyag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!