Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mekkora lehet az esélye...

Mekkora lehet az esélye annak, hogy nálam is kialakul a méhnyakrák, ha édesanyám és édesapám felől is hajlamos vagy rá?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Hatalmas félelmeim vannak ezzel kapcsolatban, hisz 2-3 évente derül ki a családban, hogy méhnyakrák alakul ki valakinél a családban. Folyamatosan járok szűrésekre, de úgy érzem nem elég. Nyilván nincsenek komolyabb betegségeim, de több kisebb egészségügyi problémát szintén örököltem. Szerintetek felesleges a félelmem?
2021. márc. 12. 23:14
 1/9 A kérdező kommentje:
*vagyok
2021. márc. 12. 23:15
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem nem felesleges/alaptalan a félelmed. Ha ennyire gyakori a dolog, akkor érdemes felkészülnöd rá.
2021. márc. 12. 23:16
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Nem felesleges, de az állandó aggodassal simán be lehet vonzani. A rendszeres szűrés, egészséges életmód és egészséges gondolkodás szükséges. Nem lesz mehnyakrakod, ezen ne aggódj előre!
2021. márc. 12. 23:18
 4/9 anonim ***** válasza:
44%
Semmi esélye, ez nem hajlamosító tényező. Ne szexelj fűvel-fával, használj óvszert, a HPV elleni oltást fontold meg (nem olcsó), és évente járj szűrésre.
2021. márc. 12. 23:39
 5/9 anonim ***** válasza:
A méhnyakrákot a HPV okozza. Oltás, és safe sex.
2021. márc. 13. 00:12
 6/9 anonim ***** válasza:
HPV nélkül is lehet, ne beszéljetek hülyeséget. Nekem terhesség alatt derült ki, évente szűrtek, oltottak is. Úgyhogy sectio és hysterectomia egyben. :(
2021. márc. 13. 07:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Az oltást én is beszeretném adatni, annak idején a suliban volt rá lehetőség, de hiába kértük volna, természetes kifizettük volna egyszerűen nem kapott az iskola oltóanyagot, így nem lett beadatva. Viszont nem rég olvastam utána, hogy bármikor beadható. Viszont véletlen nem tudja valaki, hogy ezt házi orvosnál vagy nőgyógyásznál kell megigényelni?
2021. márc. 13. 08:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Sajnos a hajlam örökölhető, ez tény. Viszont sokat tehetsz ellene: nem szexelsz fűvel-fával, egészséges életmód és néha megnézeted magad.
2021. márc. 13. 10:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem háziorvosnal és nogyogyasznal is kerheted, ők felirjak, majd beadatod. Mindenképp kérd ilyen családi anamnezissel! Ezen kívül évenkénti szűrés és egészséges életmód, és biztonsagos szex, ezzel kimaxolod amit tehetsz. Így minimalizalod az esélyét, illetve ha mégis kialakulna, korán észreveszik, ha jársz szűrésre és akkor még jól kezelhető. Ne idegeskedj előre fölöslegesen!
2021. márc. 14. 08:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!