Mikortól hat a fogamzásgátló? Ti hogy csináltátok?
Igen, az első hónap után szexeltünk csak gumi nélkül. Mondjuk én tájékozódtam az internetről is, de nekem is minden orvos azt mondta eddig, egy hónapig kiegészítő védekezés.
Egyébként nincs nagy esélye, hogy teherbe ess, az egy hónap egy biztonsági intézkedés, mert ugye bármikor bármi előfordulhat. Tehát nyugi, nem 50% az esélye hogy terhes vagy.
Nyugodtan lehet 1 hónap eltelte előtt is szexelni egyéb védekezés nélkül, ha betartjátok a betegtájékoztatót (tehát ha ciklus első napján szeded, akkor véd, ha 2-5. nap között, akkor egy hétig kiegészítés). Ez jól leírt betegtájékoztató, ezer és ezer teszten ment át, kutatások támasztják alá.
Szerintem az egy hónapos ajánlás inkább azért van, hogy a szervezeted tudjon alkalmazkodni, ha mellékhatásod van, tudd, hogy a gyógyszer miatt, nem pedig terhesség okán. Nem is beszélve arról, hogy sokaknak nagyon kiszámíthatlan a ciklusa. Elméletileg (több nőgyógyász szerint) akkortól számolunk ciklust, amikor már jelentkezik pecsétlő vérzés. Ettől függetlenül sok nő nem tudja ezt, és várja a rendes vért. Ha így járnak el, és csak a 4.-5. pecsétlő napon gondolják, hogy najómárelkezdemagyógyszert akkor érdemes más módszerrel védekezniük, de könnyebb mondani, hogy 1 hónapot szedjen be, minthogy részletezni, hogy "Ha 3. nap vette be, akkor 10. napon hagyhatja el a gumit, ha 4.-en akkor 11. nap, ha 2. nap, akkor 9. nap, ha 5. nap, akkor 12. nap" - mert nem lesz olyan péciens aki ezt megjegyzi.
Sajnos magánrendelőkből is van jó és rossz. De ugyanez igaz sima kórházakra is.
Én szerencsésnek mondhatom magam, mivel nem engedhetem meg a magánt mégis megfelelő tájékoztatást kaptam 2 nőgyógyásztól is. Persze, rossz tapasztalataim is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!