Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » P2 rákszűrés,rossz tumormarker...

P2 rákszűrés,rossz tumormarker érték!Baj lehet?

Figyelt kérdés

Ca125,10.6

He4 ,96.4

Cea ,3.30

2021. márc. 4. 17:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A tumormarker érték akkor mit jelenthet?cea 3.30/2.5

Ca125 10.6/30.2

He4 96.4/76.2

Roma premenap:27.3%

Postmeno:16.60%

2021. márc. 4. 18:33
 12/16 anonim ***** válasza:

Semmit. Nincs semmi bajod, nyugodj meg.

A tumormarker nem alkalmas szűrésre, mivel egészségesekben is lehet enyhén emelkedett és tumor esetén is lehet normális.

Két dologban segít:

- ismerten tumoros beteg esetén a kezelés utáni utánkövetesben, kiújulás felfedezésében

- ha van egy gyanús petefészektumor, amiről nem lehet eldönteni a látott kép alapjan, hogy jó vagy rosszindulatú

Egy 3 cm-es, egyrekeszű, teljesen sima cisztikus képlet nem tumor. És értelmesebb orvosok erre nem rendelnek tumor vizsgálatot, mert full felesleges.

1-2 hónap múlva le kell kontrollálni és kész.

2021. márc. 4. 19:04
 13/16 A kérdező kommentje:
20 évig volt egy egyetemi docens prof.orvosom a (lakhelyemtől távol) aki sajnos elhunyt😔!A lakhelyemen kerestem most egy főorvos nőgyógyászt aki elküldött erre a tumorvizsgálatra!Én sem értettem,hogy miért de elmentem és most rámhozta az eredmény a frászt!Jövő héten fogad!Kíváncsi leszek a válaszaitok alapján,hogy milyen daganatot fog diagnosztizálni!Természetesen megosztom veletek!
2021. márc. 4. 19:28
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
P3-tol kezdodhetnek abnormalitasok. Aki nem maszuletett angyalka, annak nem P1-es, hanem P2-es.
2021. márc. 4. 20:01
 15/16 anonim válasza:
Szia kiderült miért volt magas a tumormarkered.??
júl. 15. 16:42
 16/16 A kérdező kommentje:
Szia!Nem derült ki és már nem is foglalkoznak vele!Az uh jó,ciszták jöttek mentek a tumormarkerket meg ezek szerint felesleges volt 3 havonta csináltatni magánban !
júl. 15. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!