Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek mennyi az esélye,...

Szerintetek mennyi az esélye, hogy a vírus elleni oltás meddőséget okoz, vagy sérült gyereket fogok szülni tőle?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy megvan az esélye, hogy meddőséget okoz, mert összeköttetésben van az oltóanyag az egyik méhben elhelyezkedő hormonnal vagy valami ilyesmi.

Mások meg azt mondják, hogy ha nem okoz meddőt, akkor annyira beépül a szervezetembe, hogy még ha évek múlva szülök majd (most vagyok 16), akkor a gyerekem is örökölheti majd a vakcina anyagát bizonyos részben, és több lehet rá az esély, hogy nem egészséges gyerekem lesz, hanem az oltás miatt sérült vagy valami betegséggel fog a világra jönni. Szerintetek ezekre mennyi az esély, hogy tényleg a vakcina hatással van/lesz ezekre? Nyilván ezt még senki nem tudja megmondani, mert még nem szült/esett teherbe senki miután beoltották, de ha kötelezővé teszik az utazáshoz, akkor szeretném tudni, hogy mennyire kell tartanom ezektől a dolgoktól a későbbiekben, mert nyilván, hogyha nagy rá az esély,hogy ilyen hatásokat vált ki, akkor ha lehet nem oltatok.

Nem várom el senkitől,hogy megmondja, hogy ez igaz-e vagy sem, senki nem lát a jövőbe, a véleményetekre vagyok kiváncsi,hogy ti mit gondoltok ezekről a híresztelésekről? Szerintetek kell tartani tőle, hogy nagyszámban bekövetkeznek annál aki beoltatja magát?

2021. márc. 2. 21:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az AstraZenecanak kijött egy csomó mellékhatása, ha olvasod, nézed a híreket.
2021. márc. 4. 18:20
 12/16 A kérdező kommentje:
9, hát ja, én se oltatnám be magam, csak lehet, hogy majd bevezetik a kötelező oltást, ha haza akarok jutni, akkor meg nem lesz más választásom. :(
2021. márc. 4. 18:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Azért gyanús, ha olyan feltételhez kötnék, h csak akkor lépheted át a határt, ha be vagy oltva.
2021. márc. 4. 20:27
 14/16 anonim ***** válasza:

"Olvastam, hogy megvan az esélye, hogy meddőséget okoz, mert összeköttetésben van az oltóanyag az egyik méhben elhelyezkedő hormonnal vagy valami ilyesmi."

Ilyen nincs.

Gondolom erre a cikkre gondolsz:

[link]

[link]

Maximum akkor lenne esély, hogy meddő legyél, ha teljes, elölt vírust tartalmazó vakcina beindít valami autoimmun folyamatot. De annak az esélye is 0,00000000001% körül van.

2021. márc. 4. 20:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Majd idővel kiderül, h mit is fognak ezek a vakcinák okozni.
2021. márc. 4. 20:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál a kérdésedben, annak a kockázata gyakorlatilag 0. A kérdés kiírása óta egyetlen orvostól sem hallottam ezeket lehetséges kockázatként azok közül akik egyébként ellenzik a COVID vakcinát.

Viszont több okot is említettek, amiért jobb, ha nem oltatod be magad:

Nem vagy vagy veszélyeztetett csoportban.

A vakcina nem olyan hatékony, mint a legtöbben állítják. Nem ad sterilizáló immunitást.(neutralizing antibody, sterilizing immunity) Akit beoltottak, még terjesztheti a vírust.

Rád nézve a mellékhatások nagyobb kockázatot jelentenek, mint a vírus.

A vakcina kifejlesztésének ideje annyira nem meglepő a technológia fejlődésének köszönhetően, azonban a tesztelési idő rövidsége komoly aggodalomra adhat okot. Még egyszer, amit a kérdésben leírtál, annak minimális a valószínűsége, de egyéb, egyelőre nem észlelt mellékhatások jelentkezhetnek. Például nemrég hallottam a hogy a vakcina miatt vérrögök képződhetnek a hajszálerekben:

https://www.youtube.com/watch?v=5sIWb9GTbbE

2021. aug. 5. 03:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!