Érdemes kísérleteznem Betadine-al, vagy várjam meg a karantén végét és menjek el nőgyógyászhoz?
Február elején antibiotikum és Escapelle komplbinációja révén elkaptam egy hüvelyfertőzést.
Mivel első alkalommal szedtem esemény utáni tablettát, ezért stresszeltem és minden időmet a rettegés töltötte el. Nem mentem el kikezeltetni, csak 2 hét múlva a normális mennyiségű menzeszem után. Az orvos nem vett kenetet, a folyásomból(sárga) látásra megállapította, hogy nem meghatározott hüvelygyulladásom van, Klion-D hüvelytablettát írt fel és kamillavirágzatos ecsetelést javasolt. A 10 napos kúra letelt, a tüneteim a negyedik napon enyhültek, a 10. Napon csak a kiürült tabletta folyt reggel. Egy napos szünetet tartottam és elkezdtem tegnap a hüvelyflóra-visszaállítót. (Gynoflor) 3 nappal ezelőtt karanténba kerültem, mivel az egyik családtagom elkapta a vírust. A városunk egy kisebb vírusgóc lett, iskolák, óvodák zárva.
A mai napon elkezdtem egy enyhe viszketést érezni a nagyajkamnál, és megijedtem, hogy nem hatott a gyógyszer. Most estére már a hüvelyemnél is érzek egy enyhe diszkomfort érzetet, tehát egy Betadine-os kúrát szeretnék csinálni magamon, mert lehetséges, hogy nem irtotta ki a gyógyszer a fertőzést. Úgy gondoltam, a barátnőm kiváltja, bedobja a postaládánkba, mivel mire nőgyógyászhoz érek, lehet súlyos lesz. Telefonon a kórházat elérni lehetetlen, tehát meg se kérdezhetem, hogy mitévő legyek.
Ti mit tennétek a helyemben?
Normális az enyhe viszketés?
Kezdjem el a kúrát?
Várjam ki a karantént, addig folytassam a Gynoflor-t és menjek orvoshoz?
Szerintem nyugodtan csináld a Betadine kúrát, ártani biztos nem fog. De inkább tényleg hamarabb kezdd, minthogy rosszabbodjon a fertőzés.
A Gynoflor inkább hüvelygyulladásra való, vagy a flóra helyreállítására, de ha viszketést tapasztalsz, az nagyobb valószínűséggel gombás fertőzés (akár kialakulóban), és a Betadin hatásosabb lesz rá, a Betadinos kúra után pedig mehet a Gynoflor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!