Össze-vissza testhő lehet hormonzavar?
Figyelt kérdés
A testhőm 36.7-37 közt van. Az átlag a 36.9. Ez normális?2021. febr. 25. 16:24
1/10 anonim válasza:
Normális. Napszaktól függően is változik (este alacsonyabb).
3/10 A kérdező kommentje:
Egyes köszi! Kb 3-4 hónapja van csak ez az összevisszaság. 40 éves vagyok, eddig nem volt ilyen, hogy random napokon 37. De azért köszi a jóindulatodat.
2021. febr. 25. 16:37
4/10 anonim válasza:
Te látod és hallod magad? 0,3 fokon parázol? Ez nem jóindulat kérdése. És ha 40 éves vagy akkor még gázosabb.
6/10 anonim válasza:
Ez milyen testhő? Hol méred, és mikor? Mire vonatkozik az ingadozás? Egy napon belül, napokon belül, vagy esetleg heteken belül?
Hónaljban 37 fok valamit jelez, ezt ugye már hőemelkedésnek nevezzük.
Pl. szájban mérve, hőgörbét vezetve, az, hogy az ovuláció után 37.0-ra felmegy tök normális. Ebben az esetben egy teljes cikluson belül csak 0,3 fok változás még szinte kevés is.
7/10 A kérdező kommentje:
7-es: hónalljban mérve random napokon 37. de van hogy 37.2 Reggelente mérem.
2021. febr. 25. 22:41
8/10 A kérdező kommentje:
Pl hétfőn reggel 37. Kedden 36.7, szerdán 37.1 csütörtökön 36.8 stb tehát teljesen váratlan napokon 37-37.2 is volt már nem is egyszer.
2021. febr. 25. 22:44
9/10 anonim válasza:
Értem, ez érdekes, de önmagában nem utal hormonzavarra szerintem. Ha más tüneted van, említheted ezt is az orvosnak. Vagy még jobb, ha egy teljes, korrektül vezetett hőgörbét viszel, az már tényleg utal a hormonokra is.
10/10 A kérdező kommentje:
Semmi bajom nincs ezen a "hőingadozáson" kívül.
2021. febr. 26. 08:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!