Szűzen nőgyógyász, mire számítsak?
23 éves vagyok, szűz, rendszertelen a menstruációm, ezért megyek nőgyógyászhoz. Már évek óta ez a probléma, de féltem a vizsgálattól, azért nem mentem. Most viszont rávettem magamat, de félek tőle.
Mire számíthatok? Meg fog vizsgálni? Hogy zajlik a vizsgálat? Miket fog kérdezni?
Köszönöm!
Kérdezni fog a menstruációdról, mikor, hány napos, stb. Megkérdezi szűz vagy-e, másképp vizsgál, ha igen.
Bármilyen vizsgálatra mondhatsz nemet, és előre megkérheted h mondja el mit fog csinálni.
Mondhatsz, de hogyan akarod akkor a vizsgálatot? Valahogyan meg kell néznie a méhnyakadat, és mintát vennie is kell a kenetvételhez.
Mindenképp olyan orvoshoz menj, aki megértő és türelmes, mert ne haragudj, hogy ezt mondom, de 23 évesen nem normális ennyire félni egy nőgyógyásztól.
En amugy nem is ertem ezt a vegbelen keresztuli vizsgalatot...
A szuzhartya nem egy merev fal, ami athatolhatatlan, direkt vannak is erre kisebb eszkozok, amiket szuzeknel hasznalnak. En is voltam meg igy anno nogyogyasznal, huvelyen keresztul vizsgalt, nem fajt, nem volt semmi. Es ha talan meg at is szakadna a szuzhartya, na bumm, ez egy biciklizes vagy mas sport kozben is megtortenhet.
De szerintem azert erre figyelnek.
Egyebkent 1-es, mindenkit kacsaval vizsgalnak, csak szolok, valahogyan muszaj megoldani, sokkal fajdalmasabb lenne, ha kezzel feszitene ki az orvos.
Olyat pedig ne tanacsoljunk mar, hogy csak azert, mert kellemetlen, ne menjen orvoshoz, es ha bajod van, akkoris felesleges, ugysem gyogyitanak meg... Te jo eg 🤦♀️
Evente egyszer egyebkent is kotelezo (lenne) a rakszures, ha elsz nemi eletet, ki lehet birni ezt a 10 percet.
Ragaszkodj a hasi ultrahanghoz, mondd, hogy mást egyelőre nem szeretnél. Lehet, hogy a hasi UH és egy labor is elég lesz.
Mást én sem engednék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!