Felfázással mindenképp orvoshoz kell menni?
Csak kisgyerek koromban voltam felfázva azóta soha sem, akkor nyilván elvitt anyukám.
Most csak annyi a bajom, hogy gyakran érzek pisilési ingert, nem egészen olyan mint akkor, de nem is normális. Fájdalmam nincs. Igyekszem sokat inni. A felfázásból csak orvos tud kigyógyítani?

#4: Amit írsz, az nem azt jelenti, hogy nem kapható homeopátiás készítmény, hanem azt, hogy nem fűznek hozzá terápiás javallatot. Évtizedek óta forgalmaznak homeopátiás szereket a mai napig, csak - ugyanúgy, ahogy a legtöbb étrendkiegészítőnél is - nem írhatják rá a dobozára, hogy erre meg arra jó. :D
Az összes tudomány csak a saját fogalomkészletével tud vizsgálni dolgokat, ha egy dolog működési mechanizmusa azon kívül esik, akkor nyilván nem tudja vizsgálni. Egyébként sok olyan gyógyszer van, amit normál orvoslásban alkalmaznak, de a betegtájékoztatójában az szerepel, hogy "működési mechanizmusa nem ismert". Tehát csak felfedezték, hogy megold bizonyos problémákat, de fogalmuk sincs, hogyan.
A homeopátiás szerek is ilyenek, én kipróbálom a dolgokat, mielőtt véleményt alkotok vagy mások véleményét kezdem szajkózni. Kb. 10 szert próbáltam ki, ebből 3 működött, de hajmeresztő módon, pl. korábban nagyon könnyen szereztem kék-zöld foltokat, állandóan bevertem valamimet és a foltoknak kellett 1-2 hónap, mire elmúltak. Erre van egy szer, azóta nincsenek foltjaim, meg vágásos sérülésekre, illetve száraz köhögésre. A többi nem működött, beleértve a felfázásra javasolt Echinacea homeopátiás szert, az influenzára javasolt oscillococcinumot is, melyet egyébként egy fül-orr-gégész javasolt azzal, hogy neki személyes tapasztalatai igazolják, hogy órák alatt kigyógyul a megfázásaiból.
A nőgyógyászom kezdődő felfázásra (ami minden esetben bakteriális fertőzés és nem a hőmérséklet hatása) mannóz és tőzegáfonya kombóját javasolja és ha nem csökken, akkor tenyésztés (ami valószínűleg E.coli lesz) és antibiotikum, 3 hetes probiotikumos hüvelyflóra és bélflóra helyreállítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!