Szednétek a helyemben fogamzásgátlót csak pattanásos bőr miatt?
Pattanásos bőr miatt a bőrgyógyászom elküldött nőgyógyászhoz, mert szerinte csak fogamzásgátlóval lehet orvosolni a problémát, mivel kevés az ösztrogén a szervezetemben. Azt is mondta, hogy a fogamzásgátlót viszont szünet nélkül kell szednem, folyamatosan, ameddig csak lehet. Amiket olvastam az alapján, akkor durván 40 éves koromig.
Nagyon csúnya a hátam és az arcom oldala, viszont borzalmas dolgokat olvastam a fogamzásgátlókról és nem szeretnék szedni. Szükségem sincs rá, mivel egyedülálló vagyok épp, de minden eddigi kapcsolatomban működött az óvszeres védekezés, sőt sokszor a fiúk ragaszkodtak hozzá.
Ilyen helyzetben ti mit tennétek? Bármi hasonló tapasztalat? Külső krém, vagy bármilyen gyógyszer, ami segített nektek? (Roaccutanon már túl vagyok, 2 évig szép volt a bőröm, de most kezdődik előről.)
22L
Sajnos nem csak a pattanásokkal van bajom, hanem az erősebb szőrnövekedéssel is, leginkább arcon (áll, bajusz, alsó ajkak alatt, néha a nyakon illetve az arcom oldalán egy két kósza szál van.)
A Roaccutant még senki nem ajánlotta nekem, csak a fogamzásgátló jött szóba. Vényköteles gyógyszer gondolom.
Igen, bőrgyógyász írja fel.
Nem lehet, hogy PCOSed van? A tünetek alapján?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!