Tényleg károsak a fogamzásgátló tabletták?
Figyelt kérdés
Van olyan nő ismerősöm, aki nagyon ellenzi. Állítása szerint teljes mértékben meddőséget okoz. Igaz, ő mindennel kapcsolatban szkeptikus2021. jan. 26. 19:18
1/10 anonim válasza:
A fiam barátnőjének torombózisa lett tőle. Mindenkit lebeszélek róla azóta.
3/10 anonim válasza:
Nem kifejezetten károsak.Van akinél aki évekig szedi hormonzavart okoz és ezért esik nehezebben teherbe vagy nem is sikerül vagy pedig abszolút nem okoz semmi problémát miután abbahagyta.Ez egyéni.Ki tudja kiből mit vált ki?Én sem szeretem és nem is ajánlanám.Védekezni máshogy is lehet
4/10 anonim válasza:
Ha csak józan paraszti ésszel végiggondolod,egy teljesen természetellenes hormonális állapotot tartanak fent a női szervezetben . A hormonok mindenre hatással vannak,én szintén ismerek 2 nőt aki mélyvénás trombózist kapott tőle ,nem ritkák egyéb mellékhatások sem ,mint a migrén vagy a hüvelygomba ,és lehetne sorolni reggelig..
5/10 anonim válasza:
Én 2.5 évig szedtem. Az abbahagyása után 1.5 évig tartott, amíg normális ciklusom lett. Szörnyű fejfájásaim voltak tőle, és sokszor spontán sírtam. Soha többé nem fogok szedni ilyesmit.
6/10 anonim válasza:
Nyilván akinek em vált be, aszerint az ördögtől való, akinek még nem okozott gondot és utána teherbe esett, az meg ajánlja.
Mindennek megvan az előnye és a hátránya, egyénre szabottan kell felmérni a kockázatokat és a várható előnyöket.
Pl. Igen, a trombózis kockázatát fokozza. Viszont a petefészekrák kockázatát meg jelentős mértékben csökkenti.
A hosszú távú vizsgálatok alapján pedig (az pedig van bőven, mivel 1960 óta vannak forgalomban....) a termékenységet nem befolyásolja. Akinek gondja van tőle abbahagyás után, annak valószínűleg volt már előtte is, csak a tabletta elfedte a problémát.
7/10 Metionin válasza:
Ez így van ahogy az előttem lévő írta, akinek volt tőle gondja, az mindenkit óva int tőle, akinek meg nem, az nem. Én 11 éve szedem és semmi bajom tőle, abbahagyni meg nem tervezem 50 éves koromig.
8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2021. jan. 26. 21:48
9/10 anonim válasza:
Káros akkor, ha nem vizsgálnak ki előtte normálisan és már alapból van trombózis hajlamod, vagy ciklus zavarod,vagy valamilyen hormon problémád, ami nincs felderítve. Ha ezek nincsenek és fogamzásgátlás céljából akarod szedni, akkor teljesen rendben van, megbízható módszer,de nagyon fontos a rendszeres orvosi kontroll. Én 12 évig szedtem így, az abbahagyasa után egyből helyreállt a ciklusom.
10/10 anonim válasza:
Persze, hogy káros, mint minden gyógyszer. A férjem orvos, ő nem engedné nekem, hogy szednem. Azt mondja, 35 év felett senkinek nem lenne szabad szedni, mert csontritkulást okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!