Hogyan zajlik egy mell ultrahang? Sztk-ban ingyenes vagy fizetni kell érte?
Nekem is mammográfiával volt egybekötve, amikor mondtam, hogy nekem csak emlő uh-t írt a körzeti orvos, akkor mondta a nővér, hogy az nem igazán értékelhető a mammográfia nélkül. Én 43 éves vagyok, de voltak fiatalabbak is, és ők mentek a mammográfiára az uh előtt.
Az ultrahangnál le kellett feküdni, zselés anyaggal bekenték a melleket és körülöttük levő részt, a doktornő vizsgálta az eszközzel, nézte a monitoron, hogy mit lát, és diktálta a nővérnek, hogy mit írjon. Nekem találtak a jobb mellem felső részén egy jóindulatúnak tűnő képletet (15x9 mm méretűt), amiből ott rögtön a vizsgálat után vettek mintát. Ehhez befújták érzéstelenítővel az adott részt, és tűvel, automata pisztollyal vettek belőle 5 mintát, amit elküldtek szövettanra. 10 nap múlva kell érdeklődni. Nem volt fájdalmas, vérvételhez hasonlítható apró tűszúrást éreztem csak. Utána beragasztották, és elmondták, hogy mit lehet csinálni, és mit nem a következő 24 órában.
Ilyen egy emlő uh vizsgálat (és esetleges mintavétel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!