Fogamzásgátló abbahagyása után mikor lehet leghamarabb visszaállni rá?
Jelenleg fogamzásgátlóval védekezünk a párommal, de egyébként is nagyon sok pozitív hatása van. Emiatt ragaszkodok hozzá.
Ugyanakkor a közeljövőben lesz egy műtétem, ahol a lábadozás viszonylag sok időt fog felvenni. Emiatt lehet jobb lenne abbahagynom a gyógyszert, mert nem biztos, hogy be fogom tudni venni, és lenyelni.
Tudom, hogy abbahagyás után összezavarodik a ciklus, emiatt feltételezem nem jó ha az első "normális" menstruációnál elkezdjük újra szedni.
Valaki esetleg tudja, hogy leghamarabb mikor lehet visszaállni rá?
Milyen műtét, amitől nem tudsz egy apró tablettát bevenni? Ez nem egy giga méretű multivitamin, ha meg annyira rosszul leszel lábadozás alatt, akkor a szex hónapokig nem fog eszedbe sem jutni.
Ha leállsz a fogamzásgátlóval hónapokig lehet össze-vissza ciklusod, de lehet semmi sem fog változni.
Köszönöm a válaszokat!
2-es:
Állkapocs műtét. Valószínűleg a pépes ételeket is nagyon nehezen fogom tudni lenyelni, így a gyógyszer hiába kicsi, nem biztos, hogy be tudom venni. Főleg mivel össze lesz kötözve a fejem első nap - ha minden igaz.
Egyébként pedig nem a szex miatt akarom, nyilván nem az a szándékom műtét után. Mint írtam, szeretem a fogamzásgátló hatásait, ezért akarok majd mindenképp visszatérni rá.
Vagy esetleg ezidő alatt irathatnal fel magadnak hüvelygyűrűt, ami olyan, mintha abba se hagytad volna a tablettát, simán “átugorhatsz” egyikről a másikra. A műtét alatt lehet ez sem lehet fent, de amugy meg annyi hogy felhelyezed a hüvelyedbe és 3 hétig folyamatosan ott van, nem kell kivenni vagy naponta foglalkozni vele.
Persze nem baj ha neha kihagysz egy honapot a fogamzasgaloval hogy tisztuljon a szervezeted, de ennek is erdemes utananezned.
Én a gyűrűt nem javaslom.
Inkább tabizz tovább egy pár hónap után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!