A mensim előtt pár nappal pecsételős vérzésem volt. Mitől lehet ez?
19 éves vagyok. Eddig semmi baj nem volt soha a menstruációmmal. Egy hónapja voltam nőgyógyásznál, és minden rendben volt.
Peteéréskor szokott a 9-10.napon barnázásom lenni, ez mindig van.
Viszont észre vettem 2 furcsa dolgot. Az egyik, hogy ebben a hónapban is volt peteérési barnázásom, pár napig semmi, aztán megint pecsételős, pirosas vérzésem volt a menstruáció előtt egy héttel mostanáig. (Most már megvan)
Ilyen még sosem volt, létetik, hogy a hormonjaim most szartak be?
A másik, hogy csökkennek a menstruációs napok hossza. Eleinte 6 napig menstruáltam, aztán 5, múlt hónapban már csak 4 napig volt meg. Mi lehet ennek az oka?
Azt még elfelejtettem, hogy se múlt hónapban, sem ebben a hónapban nem voltak hasi görcsök az első napokban és mellfeszülés, melldagadás sem, pedig ezek a tünetek mindig előjöttek.
És, valaki, aki ért hozzá, le tudná írni, hogy a pecsételős vérzés mikor normális, mikor nem?
Köszönöm.
2#
A kérdező azt se írta, hogy él-e nemi életet nemhogy védekezésre kérdezzünk rá majd babával vádoljuk.
Btw, nőgyógyásznak mondtad az ovuláció körüli rendszeres vérzést? Ez nagyon nem normális. 1-2 alkalommal az évben oké, de minden hónapba nem. Nekem mikor harmadszor volt ilyen, elmentem nőgyógyászhoz és azt mondta valószínűleg endometriózisom van - bár más tüneteim is voltak ami erre a betegségre utal.
Minden esetre ha nem reagálta le normálisan ezt a tünetedet, keress fel más orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!