Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Magán nőgyógyásznál mennyibe...

Magán nőgyógyásznál mennyibe kerül egy emlővizsgálat?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy helyfüggő, meg attól is függ, hogy tapintásos vagy uh vizsgálat, de megközelítőleh érdekelne.

Holnap megyek dokihoz, már hónapok óta tapintok az egyik mellemben felül a külső szélén egy kis csomót, a másikban nem találtam hasonlót, ezt úgy gondoltam mondanám neki... Szerintetek ilyenkor megvizsgál vagy hülyeség emiatt szólnom? Még nem volt ilyen vizsgálatom, magamnak szoktam tapogatni havi 1x,de ez már vizsonylag régóta ott van. Egyébként nem emiatt megyek holnap, hanem fog.gátlót feliratni, nem tudom előtte alapjaraton megvizsgálná-e a melleket, de én már csak emiatt is felvetném neki holnap, nehogy baj legyen és úgy kezdjek szedni bogyót. Ahova en járok, ott egy rákszűrés+hüvelyi uh volt legutóbb nekem 12 ezer ft, szóval esetleg ennek függvényében mennyibe kerülhet a mellvizsgalat? Gondoljátok, hogy esetemben uh-t is csinál vagy csak tapintásosat? Ez a csomó jelezhet bajt egyébként? Félek, hogy valami ciszta vagy rosszabb, annak a mellemnek kicsit tömöttebb is a szerkezete úgy érzem, egyébként az a nagyobbik mellem...

Más kérdés (tudom, sokat kérdezek :D), hogy csak mondom az elejen, hogy azért jöttem, mert szeretnék fog.gátlót szedni, és akkor mi szokott történni? Megvizsgál (rákszűrésem nyáron volt), kikérdez a csaladi betegségekről esetleg mást csinál/kérdez? Mire készüljek?

2020. dec. 20. 10:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%

Te kezdtél el kerdezoskodni, mi leirtuk, hogy mire számíts. Szó sem volt az elején rákról csak arról, hogy ha találnak elváltozást, akkor készülj mintavetelre is. Rengetegen panaszkodnak pl arra, hogy félre vannak tájékoztatva. Te kaptál egy korrekt tájékoztatást.

Másrészt ha már mellraknal tartunk csak tudd, a mell méret és a rák közt nincs összefüggés. Kis mellben is sok sz@rt tudnak találni.

A mi családunkban sem volt mellrákos, anyámnak mégis lett.

Ezt a betegséget manapság már nem lehet letudni szokásokkal, hogy csak 45-65 év között kell szűrésre járni, meg ha nem bolt a családban akkor nekem se lesz stb.

Barmikor bárkinel kialakulhat legyen az férfi vagy nő fiatal vagy változókorban lévő. Ezért szajkozzak az önvizsgálat fontossagat és az időben orvoshoz fordulast

2020. dec. 20. 12:46
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem leírták, hanem te egyedül irtad le "mire számítsak". Közben közel se biztoa, sőt, hogy majd pont így lesz ahogy írod. És főleg az árakról volt szó, meg arról, hogy megmutassam-e neki és hogy ha megvizsgál akkor mire számítsak.
2020. dec. 20. 12:53
 13/19 anonim ***** válasza:
67%
Én írtam a #9-es választ, az előzőeket nem én, hanem gondolom a #11-es, akinek most küldted a kommented. Egyébként igaza van a 11-esnek, abszolút nincs semmi köze a mellméretnek a mellrákhoz. Olvass utána, ha már ennyire tájékozottnak tartod magad. Még te vagy felháborodva miután normális válaszokat adunk. Senki se mondta, hogy mellrákod van, csak azt, hogy ha valóban csomót találnak, akkor nagy eséllyel mintát is vesznek, mivel ez a procedúra. Továbbá annyit írtam, hogy 21 évesen is LEHET mellrákod, nem pedig azt, hogy van. Olvass utána az interneten, egész biztosan te is fogsz ilyen esetet találni. Most jobb lenne hazudni, hogy nem, biztos nem lehet? 16 évesen is lehet mellrákod, csak kicsi az esélye, de attól a kortól kezdve, hogy kifejlődtek a melleid előfordulhat.
2020. dec. 20. 13:17
 14/19 A kérdező kommentje:

"Arra azért készülj, hogy a teljes diagnózishoz kell mintavétel és abból is inkabb a core biopszia lesz a jobb."

Na most, a fenti mondatból az jön le, hogy kb full mindegy mit tapint az orvos, mintavétel az tutira kell! Sehol sem írta a válaszadó, hogy csak akkor lenne rá szükség, ha a doki olyat tapint vagy érez. Ennyit a dologról, innentől fogva meg már ki lett kiáltva hogy mintavétel nélkül lóf@szt nem számít a doki véleménye stb. Ennyi erővel minek az önvizsgálat is, hiszen az úgy sem bizonyít semmit. Nem tartom magam annyira hozzáértőnek, csak uncsi, hogy idejön 2 ember okoskodni és ijesztgetni meg félrevezetni, hogy holnapig is aggódhassak míg eljutok a dokihoz. Röhej. De tudjátok mit, majd szólok ha rákosnak tituláltak.

2020. dec. 20. 14:52
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Tapintás alapján biztos, hogy nem fogja a doki eldönteni, hogy mi az.
2020. dec. 20. 15:21
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, elküldtem. Szóval tapintással a csomó meglétét lehet megállapítani. Ultrahanggal a csomó sűrűségét, tehát hogy folyadékot tartalmaz, tehát ciszta-e, vagy szilárd szövetből áll. Ha az utóbbi, akkor szövetmintát vétellel lehet tovább differenciálni. Illetve a csomó ultrahangos képe is ad információt a radiológusnak.
2020. dec. 20. 15:57
 17/19 A kérdező kommentje:
Értem, tehát ha ő is tapintja a csomót (mert bennem már felmerült, hogy csak egy duzzadtabb tejmirigy vagy hasonló amit tapintok, néha nem is érzem igazán...), akkor nincs olyan lehetőség, hogy "legyint"... Eléggé megijeszt ez, köszönöm.
2020. dec. 20. 17:54
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, ilyen fiatalon nagyon kicsi az esélyed a rossz dolgokra, de akkor fogsz igazán megnyugodni, ha biztonsággal kizárják.
2020. dec. 20. 18:50
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát kénytelen vagyok megmutatni neki, már csak a fog.gátló miatt is, hiszen azért megyek. Ha van valami a mellemmel, akkor a bogyó csak ronthat rajta. Nem is attól félek, amit mondani fog igazán, hanem hogy ha ő nem tud úgyse biztosat mondani, ha azt mondja (ami valószínű) hogy ő is érzi a csomót, meg esetleg ha még talál ezen felül valamit, akkoe úgy is továbbkuld valahova, amire idén már úgy sem fog sor kerülni, hanem csak jövőre, addig meg egyen meg a fene az idegességtől 2 ünnep között, na persze alapjáraton se lenne jobb a helyzet. Ismerem magam, a várakozásba kihullana a hajam, ettől előre félek. Ja, és akkor lehet, hogy az uh-n se tudnának biztosat, onnan is továbbküldenek.
2020. dec. 20. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!