Intim higénia, ez vajon milyen fertőzés?
Tanácstalan vagyok. Tartós párkapcsolatban élő fiatal nő vagyok, pár napja intim fertőzés jeleit vettük észre párommal.
Először barátom péniszén fedeztünk fel piros, sima felületű kiütéseket (makkon), azt hittük nem mosta le rendesen a tüsfürdőt és az irritálta, mivel semmilyen fájdalmat nem érzett. Nekem aznap fájdalmas volt az aktus, félbe is hagytuk. Másnap délutánig semmi panasz sem volt, el is felejtkeztünk róla, azonban szex után megint jelentkeztek a tünetek. Ez két napja volt, azóta értelemszerűen nem probálkoztunk többet. Tablettát szedek (évek óta, ezt a fajtát kb 8 hónapja), szóval óvszert nem használunk, az allergiát ezzel kizárhatjuk.
A tünetek a következőek, szerencsére enyhék:
- enyhe, időnként jelentkező viszketés főleg a szeméremajkaknál
- fájdalom szex közben mindkettőnknél (ugye ezt említettem)
- a folyásom nem változott, nem több, picit sárgás színű, de mindig ilyen szokott lenni
Páromnál:
- kipirosodott makk, de már nem kiütéses
- érzékeny, ha lehúzza a fitymát, néha picit viszket, de vizelésnél nincs panasza
- fehér váladék, nap végére "túrós", korábban ilyen nem volt, naponta tisztálkodunk mindketten
Évekkel korábban volt hüvelygombám, arra nem hasonlítanak a tünetek. Az internet alapján bakteriális fertőzés nálam, de férfiak nemi betegségeinél egyik leírás sem passzolt a barátom helyzetére.
Édesanyámat is megkérdeztem, neki sincs ötlete. Orvoshoz természetesen mindketten elmegyünk (egyébként is időszerű a rákszűrés), de ünnepek előtt már sehol sem fogadnak. Vettem Beliema kombinált hüvelykapszulát, de holnap jön meg a menzeszem, szóval nem tudom még elkezdeni használni.
Igazából csak tapasztalatokra vagyok kíváncsi, valaki hátha tud tanácsot adni, nekünk ötletünk sincs, hogy mi ez és hol szedhettük össze. Nagyjából egy hónapja nem mozdulunk ki, ezáltal a nyilvános wc kizárva. 2 hónapja szedtem antibiotikumot, de hol van az már... Több mint egy éve egyikünknek sem volt más partnere.
Párom használhat erre körömvirág krémet, vagy van valami konkrétan erre kitalált készítmény?
Bármi ötlet?
Igazad lehet, utánaolvastam férfiaknál a gomba jeleinek, teljesen illik rá.
Az is lehet, hogy páromnál alakult ki (nála voltak előbb tünetek is), nálam ezért ennyire enyhe lefolyású. Ma már konkrétan semmilyen panaszom sincs. Köszi a választ 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!