Menstruáció alatt ajánlott betétcserénél megmosni a puncit (nem jutott eszembe szebb szó). Szappanos vízzel kell, vagy elég sima vízzel is?
????????
Mióta nem szabad szappannal mosakodni alul...?
Leéltem kb. 50 évet, és még sose volt gondom ebből.
Kívül sem szabad szappannal. Nem tesz jót.
Nekem olyan erős a menstruációm, hogy sokszor 30 percenként-óránként cserélek betétet. Nedves törlőt használok tisztálkodásra, ilyen gyakran nem zuhanyoznék.
Nem kicsit viccesek a lepontozások. :-D
"Dr. Zatik János szülész-nőgyógyász véleménye:
"Szerintem - bár véleményem nem biztos, hogy egyezik az általános vélekedéssel - az intim mosakodók nagyrészt feleslegesek, inkább üzleti fogások. Arra megy ki a játék, hogy drágán eladjanak bizonyos termékeket olyan címkével, hogy ez intim testrészek speciális tisztítására szolgál, és egészségesebb a semleges, olcsó tisztítószereknél. Ha egy nő egy normál szappant vagy gélt használ mosakodásra, az ugyanúgy megteszi. A legnagyobb probléma, amit nőgyógyászként látok az a szőrtelenítés hihetetlen mértékű elterjedése. Ez ugyanis az intim régió normál baktériumflórájának védelmét is felborítja, amibe az intim mosakodók aztán besegítenek. "
forrás: [link]
Vicces hogy van olyan nő aki egy férfi véleményére ad akinek soha nem volt puncija :)
Tényleg baromi drágák ezek az intimmosók, a Rossmannban 300-400 forintért veszem... Ebbe fogok tönkremenni anyagilag.
Én szülésznő vagyok. Csak lesek itt, hogy miket írtok.
Teljesen felesleges ez a ph mosakodás őrület! Nem hüvely irrigálást végeztek!
Babaszappannal nyugodtan lehet mosni a szeméremtestet, minden tampon (én ezt használok) és betét csere után.
Egy egészséges nő hüvelyének, semmi baja nem lesz, ha a szeméremtestre ragadt menstruációs vért szappan, folyóvízzel lemossátok.
Az intim törlős törölgetés pedig legyen csak szükségmegoldás, ha cserekor nincs lehetőség lemosni.
Mindenki úgy teszi tönkre a hüvelyflóráját ahogy akarja 🤷♀️
Állítólag minden nőt utolér a hüvelygomba, mert nemcsak szexuális úton lehet elkapni, hanem egy sima ph borulástól is. (Csak mondom hogy ha valaki rendesen tisztítja a punciját, kisajkak, nagyajkak, azzal már el lehet állítani a ph-t ha lúgos cuccot használ.)
Nekem a 32 évem alatt egyszer sem volt semmilyen nyavalyám, szóval nem érdekel ha amiatt szólnak meg egyesek mert hajlandó vagyok 1-2 havonta 300-400 forintot kiadni valamire ami nem borítja a ph egyensúlyom.
Aki meg ágál ellene, az írogassa csak az itt minden nap olvasható ilyen-olyan gombaellenes-kúpos kérdéseket.
17: te vagy vicces... szerinted csak az csinálhat vakbélműtétet, akinek már volt hasonló műtéte...??? :-DDDD
Vagy te valami vajákosasszonyhoz jársz a nőgyógyászati problémáiddal, és csak oylanhoz, akinek már szintén volt hasonló altesti baja?
:-DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!