Mi számít erős menzesznek?
Eddig azt hittem, hogy normális a menstruációm, de mostanában azt hallom mindenkitől, hogy nekik mennyivel könnyebbek ezek a napok és max 3-4 napig tart.
Nekem 6 napos a menzeszem, utolsó két nap már csak inkább pecsetelés és tisztasági betét is elég. 1.5-2 nap az elején, ami erős, akkor napi 3-4 betét kell, és a Mini tampon 1.5 órát bír ki. Éjjel pedig always night kell, ami reggelre megtelik. Ezeken a napokon, ha felállok, elindul a vér, érzem is, ahogy folyik, illetve eléggé darabos is a vérzésem. Félek, hogy nehogy vasszegény legyek vagy valami komoly gond okozza ezt.
Nem tudom, hogy ez még a normális kategória, vagy el kéne mennem kivizsgálásra? Éves nőgyógyászati szűrés, hüvelyi ultrahang van mindig.
Érdemes lenne esetleg fogamzásgátlót íratni, hogy csökkenjen a vérzésem?
Engem nem zavar, nem fáj stb., csak nem tudom, hogy ez normális és egészséges-e.
Köszi a válaszokat!:)
Megnyugtattatok. Igazából nem szeretnék fogamzásgátlót szedni, sőt hormonmentes spirált akartam felrakatni, de féltem, hogyha erős a menzeszem alapból, akkor ha erre rásegít a spirál még rosszabb lesz. Ezért elnapoltam ezt és inkább meg akartam tudni, hogy lehet-e valami bajom, mert akkor azt megszüntetve, kevesebb lenne a vérzésem.
Ezek szerint akkor erősebb a menzeszem az átlagnál, de nem kifejezetten durva, ahogy olvastam pl. az első hozzászólást.
Orvost is meg fogok kérdezni, hogy ajánlja-e így a hormonmentes megoldásokat, vagy mindenképpen hormonos kell majd.
Nekem is nagyjából ilyen már a kezdetek óta. Ez erősnek számít. De nálam nem talált okot rá az orvos. Szabályos a ciklusom, gyerekem is van már. Tényleg láthatóan nincs probléma. Orvos szerint van aki ilyen alkat. Viszont én vérszegény lettem. Ez, meg az első 3(néha 4) erős napban a WC-re rohangálás nem kellemes.
Hormonmentes spirál valóban nem a legjobb ezzel a kombinációval. Esetleg kérdezd meg a hormonost. De ha fiatal vagy, lehet, hogy az orvos a tablettát fogja javasolni
Ha nem okoz problémát az erős menzesz, akkor nem akarok tablettát szedni. Ha kell, mert bajom lehet, az nyilván más.
Nekem, csak az első 1.5-2 nap rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!