Altforalle mikortól véd, ha rendszertelen ciklus miatt nem a menzesz első napján kezdem el szedni?
Elsősorban nem fogamzásgátlás, hanem rendszertelen ciklus miatt írta fel a nőgyógyász az Altforalle nevű fogamzásgátlót. A betegtájékoztatóban az áll, hogy ha a menstruáció első napján kezdem el szedni, akkor 1 hét után véd a terhességgel szemben, ha pedig a 2.-5.napján, akkor 1 hétig kiegészítő védekezést kell alkalmazni mellé.
Nekem azt mondta az orvos, hogy ne várjak addig, amíg megjön, hanem csak kezdjem el szedni. Így is tettem.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ebben az esetben is véd már 1 hét után? Nem igényem azonnal elhagyni az óvszert, én a biztonság kedvéért úgy gondoltam, hogy inkább várunk a párommal 1 teljes hónapot, de mégis érdekelne, hogy volt-e valaki hasonló helyzetben, és tudja-e,hogy ebben az esetben mikor véd a gyógyszer?
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!