Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit jelent ez a citológiai...

Mit jelent ez a citológiai eredmény? Nagyon félek..

Figyelt kérdés

35 éves vagyok, még nem szültem.

[link]

2020. nov. 3. 13:59
 1/6 A kérdező kommentje:

HPV 16 pozitív eredményem is van :(

most olvasom, ha HPV de negatív akkor csak 5 % a méhnyakrák kialakulásának az esélye...

2020. nov. 3. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
Erről csak az orvos tud BIZTOSAT mondani. Ismétlés tuti lesz.
2020. nov. 3. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Rák megelőző állapot a cervicalis dysplazia. A javaslat azt jelenti, hogy vissza kell menned a nőgyógyászhoz, ismételni a szűrést.
2020. nov. 3. 15:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Holnap megyek, mennem kell hormon vizsgálatra a laborba, de megpróbálok az orvossal is beszélni a leletről, hátha fogad anélkül is, hogy nincsen időpontom hozzá :/
2020. nov. 3. 16:48
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
Nekem is 16os HPV-m van már egy éve. Fél évente kell járjak szűrésre. Gyulladást rákot megelőző állapotot nem találtak. Nem törvényszerű hogy rák kialakul de az sem hogy nem fog.. De azis lehet hogy legyőzi a szervezeted a HPVt és kész.
2020. nov. 3. 17:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem HPV 16 és 18-as is volt,citológia p3, 2x vettek mintát.

Kúp alakú kimetszést történt egy 15 perces kisműtét keretében,a szövettan pedig kimutatta,hogy a szövetben mélyebben is már voltak rákmegelőző állapotra utaló sejtek.Utána 3 havonta kellett ellenőrzés.

Most már évente járok.

Ismételni fognak neked is, és nagyon valószínű,hogy a kúp alakú kimetszés is lesz. Sajnos elég gyakori ez nőknél nekem több munkatársam is átesett ezen.

A kúp alakú kimetszéssel megpróbálják teljesen eltávolítani a beteg szövetrészt,amit majd a szövettan igazol is,hogy sikerült e.

Gyerek lehet utána ez nem befolyásolja a későbbi terhességet.

2020. nov. 4. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!