Egészségtelen a testsúlyom?
Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, 157cm és ehhez 73 kilógramm. Nem mondanám magamat nagy darabnak, de vaskos vagyok itt-ott. Szoktam edzeni járni, de sajnos nagyon szeretek enni. Van egészségügyi kockázata ennek a súlynak?2020. okt. 20. 12:30
11/17 anonim válasza:
A BMI az átlagembernél megbízható, egyedül akkor téved, ha az illető sokat sportol és nagy izomzattal rendelkezik. A BMI nem tesz különbséget zsírpárnák és izom között. Valószínűleg Te nem vagy túl aktív, így teljesen megbízható.
12/17 A kérdező kommentje:
Hat éve uszom, és 2 éve rendszeresen járok konditerembe. Nem tudom számít-e.
2020. okt. 20. 13:52
13/17 anonim válasza:
Ezt említhetted volna a kérdésedben, nem egy elhanyagolható információ. Ebben az esetben attól függ, hogy mennyi izomzattal rendelkezel.
14/17 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy az úszás is ennyire lényeges. Bár tény ami tény fárasztó. Az izomzat súlyát nem tudom. Annyit látok, hogy vaskos vagyok. Van egy ismerősöm ő is ennyit nyom, kb. ekkora magassághoz és őt sokkal nagyobb súlyúnak szokták tippelni.
2020. okt. 20. 13:57
15/17 anonim válasza:
Nagyon lényeges dolog az úszás, mivel a test legnagyobb izomcsoportját edzi, elég kemény módon.
16/17 anonim válasza:
Csináltass testösszetétel elemzést. Én is sportolok, 82 kiló vagyok 169 centivel, de magas a vázizom tömegem. Az orvos 75 kilót javasolt úgy, hogy a jelenlegi izomzatomat megtartva. Na most a 169 centihez a BMI szerint is sok lenne a 75 kiló. Úgyhogy fenébe a BMI-vel.
17/17 anonim válasza:
Hát szerintem ez valami egészen brutális testsúly ekkora magassághoz. Én 165 cm vagyok, 52 kg, 40 éves nőként, és így pont jó vagyok, se kövér se vékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!