Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hát nem is tudom hogyan...

Hát nem is tudom hogyan kérdezzem ezt meg. Sokan biztos kinevetnek. De még csak 14vagyok és nem tudok kitől tanácsot kérni. Szval nemtom mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés

Azert nem tudok tanacsot kerni mivel apukammal elek,vele nem szeretnek ilyenrol beszelni anyum lelepett mar evek ota nem beszelek vele.

Amikor megjön a menstruaciom az első 2nap nagyon erős a vérzés, nem tulzok ha azt mondom brutálisan néz ki. Ugye betétet hasznalok csak az a baj nagyon könnyen át tudok ázni, es nem elől..hanem hátul ezert szoktam neha akár 2betetet berakni. De ez meg annyira fura. Tampont félek használni meg nyilván szűz vagyok még. Szerintetek normalis ez a nagyon erős menzesz?... vagy inkább orvost kéne keressek? 😔 Mert hosszutavon sztem ez nagyon nem normalis, meg ez a 2 betet is tok kenyelmetlen..koszi ha valaki tud segiteni...

2020. szept. 30. 20:35
 1/7 anonim válasza:
100%
Szia! Azt nem tudom hogy normális e de vannak éjszakai betétek amik sokkal nagyobbak az átlagosnál szóval azzal lehet nem áznál át. Szerintem egy próbát megér:)
2020. szept. 30. 20:40
 2/7 anonim válasza:
70%
Szia!Menzesznél van hogy nem egyforma erősséggel vérzel általában az elején jobban majd egyre kevésbe de olyan is van h először kicsit majd nagyon majd megint kevésbé. Mindenki máshogy éli meg de miután elkezd az ember lánya menstruálni egyszer legalább érdemes felkeresni egy nőgyógyászt. Az előttem szóló jól mondja kulonbozo vastagságú betétek vannak pont a változó mennyiség miatt próbálj ki egy masikat pl éjszakait.
2020. szept. 30. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első két nap szerintem a nők többsége azt tapasztalja hogy erős a menstruációja. Nekem is az első két nap szokott nagyon megindulni. Szerintem ha nem tapasztalsz egyéb kellemetlenséget például nagyon erős görcsöket, szédülést, hányingert stb. Akkor ezzel nem lesz gond, de még úgyis változni fog a menstruációd. Nekem fiatalabb koromban nagyon erős volt, utána egyre jobban csökkent, mostmár teljesen átlagos mennyiségű.

Tampont szüzen is tudsz használni, nem ke tőle félni.

Ha lenne kérdésed szívesen válaszolok rá privátban is.

2020. szept. 30. 20:50
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

Ahogy az első válaszoló írta,az éjszakai betét megoldás lehet, mert nagy, de kényelmes, és akár 3-4 óránként is cserélheted, ha nagyon erős a vérzésed.

Orvost sem ártana felkeresni, mert valószínűleg tud javasolni valamit, ami segíthet. Nem feltétlenül gyógyszert, esetleg gyógyteát, vagy valamilyen tornagyakorlatot.

Gyógynövények közül erős vérzésre a cickafarkfű teát szokták ajánlani, a barátcserje pedig segít harmonizálni a hormonokat, DE ezeket mindenképpen kérdezd meg az orvostól, mert 14 évesen lehet, hogy még nem tanácsos!

Tizenévesen elég kiszámíthatatlan a menzesz.

Velem is jó párszor kitolt: vagy olyan rosszul voltam, hogy azt hittem, ott pusztulok, vagy olyan erős volt, hogy azt sem tudtam, hány betétet csomagoljak a suliba.

Ez a nők sorsa :) :P Remélem, találsz rá megoldást, addig is kitartást! :)

2020. szept. 30. 20:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat nagyon sokat segitett mindenki😊❤️ Az ejszakait mindenképp kipróbálom majd!
2020. szept. 30. 21:01
 6/7 anonim válasza:

Nekem is erős vérzéseim voltak. Éjszakai betétet használtam nappal is. Amikor váltottam tampomra, akkor abból is a legnagyobb kellett. Ahogy teltek az évek, gyengébb lett a vérzés, a durva görcsölés mértéke csak szülés után változott. Én is paráztam, hogyha ennyire erős, akkor nem lehet baba, de végül nem volt közük egymáshoz.

Neked is lehet változni fog, csak idő kell hozzá.

Vedd az éjszakait és nyugodtan használd nappal.

Szerintem próbáld ki otthon a tampont, veszteni valód nincs.

2020. okt. 1. 06:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem normális. Én is elég fiatal vagyok. És nekem is az első napok elég durvák.
2020. okt. 1. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!