Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lehet a bajom ? (Menstruáció)

Mi lehet a bajom ? (Menstruáció)

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és körülbelül 7 éve menstruálok. Eleinte mint mindenkinek rendszertelen volt nagyjából 15 éves koromig, és fájt is eléggé. Amikor beállt rendesen kb. 21 napos ciklusaim voltak átlagosan 4 napig menstruáltam. 18 évesen kezdtem fogamzásgátlót szedni de vagy attól vagy nem 1 év alatt 69 kg-ról 90 lettem, ezért abbahagytam a szedését. (Szerintem nem is biztos, hogy a megfelelőt kaptam ugyanis állami kórházban írattam fel egy "vizsgálat" után ami kenetvételből állt. Azt a gyógyszert írta fel az orvos aminek a szórólapja az asztalán volt.) Ezek után nem is akartam még egyszer nőgyógyászt látni sem, ezért ha butaság ha nem most áprilisban voltam, mert panaszom volt és a háziorvosom azt mondta, hogy ez már nem játék és beutalt ugyanoda. Elmentem, hiba volt. Az orvos egy egoista fasz volt, természetesen férfi. A panaszaimból csak annyit hallott meg, hogy kövér vagyok és erre mondott nekem egy nagyon egyszerű megoldást: -Menjen el futni és ne zabáljon annyit. Mindezt a hüvelyi ultrahang közben. Azt már nem hallotta meg, hogy a menstruációm az elmúlt egy évben össze vissza van, annyira fáj, hogy egy napom csak abból áll, hogy reggel 8-kor felkelek, 1 ketodex, 2 nospa délután 2-kor ugyanez majd este 8-9 körül ismét. Ezek nélkül felkötném magam. Úgy fáj az alhasam mintha szurkálnának, fáj pisilni székelni is olyan mintha ki akarna szakadni az ánuszom és állandó hasmenésem van, nem csak menstruáció közben hanem mindig. Még mindig hízok, pedig annyit sem eszem mint a 7 éves húgom menstruáció közben pedig simán elvagyok napi 2-400 kalóriával. Ezt általában délután eszem mert akkor nincs már hányingerem, és tudom, hogy mire aludnék elmúlik ami a kajától lesz. Jelenleg 173cm és 109kg vagyok és hízok ennyi táplálkozás mellett is. Mozogni nem tudok, mert 12 órában dolgozom a hét minden napján a saját vállalkozásomban és energiám sincs mert ugye nem eszem, ha akarnék sem tudnék többet, ennyitől is van, hogy rosszul vagyok.

2020. szept. 23. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg valami hormonális eltérésed van. Ki kellene vizsgáltatni.

Ezen kívül simán lehet, hogy pcos, endometriózis, ir vagy egyéb elváltozás is van.

Menj normális orvoshoz.

2020. szept. 23. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy normális endokrinológushoz, elküld pár vérvételre amiből sok minden kiderülhet, az is kevés kajával miért hízol.Lehet valami pajzsmirigy gond vagy IR,PCO meg ki tudja mi nem.
2020. szept. 23. 13:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Endometriòzisra gondoltál már?

Összenövések először a méhben, majd a méh a környező szövetekkel és így a menstruáció egy része a hasüregben marad. Nekem nincs de 3 barátnőm ezzel küzd, fel nem tudnak állani ha menstruálnak, hánynak, megy a hasuk, állítólag pokoli kín. Igazából egyéb tünete nem nagyon van, csak hosszú fájdalmas menstruáció, de később a teherbeesést gátolja vagy kizárja. Guglizz rá.

2020. szept. 23. 14:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyebkent hiaba fizetunk oriasi penzeket az "ingyenes" allami egeszsegugybe, ilyesmire mindig penzt koltottem es maganorvoshoz jartam. Aranyaiban nem szamit luxusnak. Minimum oda kell figyelnie es nem leraznia, mivel nem arra szoritjak, hogy ne irjon beutalokat.
2020. szept. 26. 22:46
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha van rá lehetőséges, akkor azonnal magánorvos. Ha nincs, akkor addig járnék ahhoz a nyomorékhoz, amíg nem mondja el, hogy hova menj tovább, vagy meg nem vizsgál normálisan. Minden adandó alkalommal azt mondanám neki, hogy jah, hát a házi orvosom mondta, hogy idejöjjek :D

De tényleg, ha teheted, menj azonnal magánhoz.

2020. szept. 27. 03:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezek a dolgok nagyon komoly betegséget is jelezhetnek. Menj el endokrinológushoz,de előtte akár magánúton csináltass teljes pajzsmirigy labort, IR panelt, női nemi hormonokat is nézess. Nagyon fontos, hogy ne koplalj, mert s tested ettől folyamatosan stresszben van, egyél normális adagokat, kb 1800kcalt egy nap. A Yazio vagy a Kalóriabázis alkalmazásokban tudod ezt követni. És sajnos az igaz, hogy a mozgás jót tenne, az egészségedre is jó hatással volna, nemcsak a kilókra.
2020. szept. 27. 16:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Az a helyzet, hogy nem koplalok, csak nem tudok ennél többet enni. Ma is annyi volt az ebédem, hogy álltam a hűtő előtt és nyitogattam, mert semmit nem kívánt a hasam ezért inkább ittam egy kávét és elszívtam egy cigit. (Tudom rossz szokás.) Vacsorára ettem egy tányér levest, mert már rosszul voltam. Nap közben valahogy nem megy a táplálkozás.

2020. szept. 27. 22:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Lehet el kéne menned egy küretre, mintát vesznek és abból kiderül, hogy van-e endometriózisod, PCOS-ed vagy egyéb elváltozásod.

Ha hormonális, akkor nyilván endokrinológus, de ott sem szoktak többet mondani, csak hogy hormon problémád van és ennyi, kérni kell, hogy adjon további tanácsot, mert ennyit te is sejtettél. Érdemes tudni, hogy legtöbbször a hormonális egyensúlyzavart a túlzott ösztrogén bevitel okozza. Mindenben van manapság, palackoktól kezdve egyes hüvelyesekig egészen a húsokig terjedően. Ha több ösztrogén termelődik, mint progeszteron, az okoz gyors és alaptalan hízást. Állítják, hogy a fitoösztrogén a "jó ösztrogén", bár ez vitatott, de az ösztogénnél nem vitás hogy jobb barát. Érdemes lehet alacsony ösztrogéntartalmú diétát folytatni. Az a baj a hormontartalmú gyógyszerek szedésével, hogy legtöbbször az ember még jobban elhízik, ha nem a megfelelőt kapja.

Ha esetleg IBS-ed lenne, azt pro- és prebiotikummal érdemes kezeltetni (sajnos az IBS nem gyógyítható), leviszi az esetleges puffadást és helyreállítja a bélműködést.

2020. szept. 27. 23:58
 9/9 anonim ***** válasza:
6/8 vagyok, azt azért te is tudod, hogy egy felnőtt szervezet számára egy tányér leves nem elegendő kalóriabevitel. Legalább 1500kcalt kellene minimum bevinned, hogy a hormonjaid és minden más a testedben normálisan működjön. Ha nincs étvágyad az annak a jele, hogy annyira éhezik a tested, hogy a leptin hormon (ez jelzi az agynak, hogy éhes vagy, és azt is, ha jól laktál) szintje teljesen rossz. Minél előbb menj el a vérvételekre és endokrinológushoz!
2020. szept. 29. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!