Mi lehet a bajom ? (Menstruáció)
Valószínűleg valami hormonális eltérésed van. Ki kellene vizsgáltatni.
Ezen kívül simán lehet, hogy pcos, endometriózis, ir vagy egyéb elváltozás is van.
Menj normális orvoshoz.
Endometriòzisra gondoltál már?
Összenövések először a méhben, majd a méh a környező szövetekkel és így a menstruáció egy része a hasüregben marad. Nekem nincs de 3 barátnőm ezzel küzd, fel nem tudnak állani ha menstruálnak, hánynak, megy a hasuk, állítólag pokoli kín. Igazából egyéb tünete nem nagyon van, csak hosszú fájdalmas menstruáció, de később a teherbeesést gátolja vagy kizárja. Guglizz rá.
Ha van rá lehetőséges, akkor azonnal magánorvos. Ha nincs, akkor addig járnék ahhoz a nyomorékhoz, amíg nem mondja el, hogy hova menj tovább, vagy meg nem vizsgál normálisan. Minden adandó alkalommal azt mondanám neki, hogy jah, hát a házi orvosom mondta, hogy idejöjjek :D
De tényleg, ha teheted, menj azonnal magánhoz.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Az a helyzet, hogy nem koplalok, csak nem tudok ennél többet enni. Ma is annyi volt az ebédem, hogy álltam a hűtő előtt és nyitogattam, mert semmit nem kívánt a hasam ezért inkább ittam egy kávét és elszívtam egy cigit. (Tudom rossz szokás.) Vacsorára ettem egy tányér levest, mert már rosszul voltam. Nap közben valahogy nem megy a táplálkozás.
Lehet el kéne menned egy küretre, mintát vesznek és abból kiderül, hogy van-e endometriózisod, PCOS-ed vagy egyéb elváltozásod.
Ha hormonális, akkor nyilván endokrinológus, de ott sem szoktak többet mondani, csak hogy hormon problémád van és ennyi, kérni kell, hogy adjon további tanácsot, mert ennyit te is sejtettél. Érdemes tudni, hogy legtöbbször a hormonális egyensúlyzavart a túlzott ösztrogén bevitel okozza. Mindenben van manapság, palackoktól kezdve egyes hüvelyesekig egészen a húsokig terjedően. Ha több ösztrogén termelődik, mint progeszteron, az okoz gyors és alaptalan hízást. Állítják, hogy a fitoösztrogén a "jó ösztrogén", bár ez vitatott, de az ösztogénnél nem vitás hogy jobb barát. Érdemes lehet alacsony ösztrogéntartalmú diétát folytatni. Az a baj a hormontartalmú gyógyszerek szedésével, hogy legtöbbször az ember még jobban elhízik, ha nem a megfelelőt kapja.
Ha esetleg IBS-ed lenne, azt pro- és prebiotikummal érdemes kezeltetni (sajnos az IBS nem gyógyítható), leviszi az esetleges puffadást és helyreállítja a bélműködést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!