Nagy méretű cystát találtak a petefészkemben. Hasonló eset esetleg? Infók lejjebb.
A nővéremnek volt, de nem ilyen hatalmas. Neki úgy derült ki hogy egyik nap hirtelen a semmiből annyira elkezdett görcsölni hogy összeesett és a mentők vitték el.
Megműtötték és csonkolták a petefészkét.
Sajnos többet nem tudok, velem nem történt hasonló, de ha ilyen hatalmas akkor valószínűleg azt a petefészket nem csak csonkolni kell hanem eltávolítani. Elképesztő hogy kb 20 centis és nem okozott gondot :O
A műtét után kb 2-3 éjszakát kellett a kórházban töltenie, ne aggódj, rutin dolog és nem lesz semmi baj! Még szerencse hogy páros szerv, a műtét után gyereke is lehet még ha szeretne.
A legfontosabb hogy legyen jóindulatú, én nagyon drukkolok!
Laparoszkópos volt.
Igen, ennyi idő alatt már lettek volna jelek, meg valóban a jóindulatúra jellemző hogy hatalmasra tud nőni, és nagyon lassan. A rosszindulatú gyorsan tarol.
A legelkeserítőbb valóban az orvos hozzállása volt... Az uh-n voltak egyedül normálisak de ők meg sokat nem tudnak mondani meg a sokktól nem is nagyon volt kedvem kérdezni. Az orvos és a kedves nővér egyébként nekiállt azzal foglalkozni miközben sikerült rosszul levenni a véremet, hogy minek kell ennyi tetoválás és ennek mi értelme, stb... Holnap megyek magánba erre a tumormarkeres vérvételre, ha már államilag már egy vérvétel se működik...
Azért kicsit megnyugtattál azzal, hogy alátámasztottad az infómat a jóindulatúról. Az orvosnak mindössze annyi volt a megnyugtatás, hogy hát kell a markeres vizsgálat, mert ez lehet rosszindulatú DE nem gondolná a korom miatt. Hát nem nyugtatott meg...
Mintha lenne közük a tetoválásaidhoz...
Magánban talán kedvesebbek is lesznek, legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint. Ha nyílik a pénztárca az nekik elég ok hogy normálisan bánjanak az emberrel.
Azért jó hogy megcsinálják, mégiscsak jobb tudni hogy mi van. Vagy megnyugszol vagy felkészülsz lelkileg. De biztos megnyugszol, rendben lesz! :)
Szegeden voltál? Szerintem én csináltam az ultrahangot :)
Első körben nem gondolnám rosszindulatúnak. Egyrészt ha egy rosszindulatú daganat ekkorára megnő, akkor általában van mellette hasi folyadék is, úgy emlékszem, az nem volt. Az a szolid rész kicsit gyanús benne, de mivel nem volt benne véráramlás, valószínűleg jóindulatú a történet. Persze biztosat sajnos csak a szövettan fog mondani.
Dermoidnak nem gondolnám, az nagyon jellegzetes képet ad, nem így néz ki.
Szóval probálj meg megnyugodni!
Sajnos a műtétet biztosan nem kerülöd el, és az is benne van a pakliban, hogy laparoszkóppal nem tudják eltávolítani.
Majd ha meglesz a tumor marker eredmény, írd meg. Van egy nagyon hasznos kis kalkulátor, ami megmondja, hogy nagy eséllyel jó vagy rosszindulatú.
Ha nem te vagy, akire gondolok, akkor bocsi :)
Igen, Szegeden voltam. :)
Nem volt hasűri folyadék valóban, és a környető szervek is rendben vannak a látottak alapján.
Nagyon köszönöm a válaszod, már ott helyben is te voltál az egyetlen akinek egyáltalán a jelenléte megnyugtatott...
Nem akarom minősíteni a többieket akikkel találkoztam de a te hozzáállásod tényleg példaértékű, nem tudom eléggé megköszönni.
Mindenképp írok, hogy mi az eredmény, nagyon köszi a segítséget. :)
Közben hívtuk őket és kiderült, hogy mégis jó és az egyik eredmény már megvan amit kerestek de konkrétat nem mondott. Ha megvan írok ide mindenképp. Hétfőn kell hívni őket és a prof. majd megnézi.
Remélem vele jobbak lesznek a tapasztalataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!