Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van itt laktózérzékeny lány/nő?

Van itt laktózérzékeny lány/nő?

Figyelt kérdés
Az a problémám,hogy nagyon rosszul vagyok a menstruációtól,tegnap is az ügyeleten kötöttem ki.Sok orvos ajánlotta már a fogamzásgátló tablettát,de az a gond hogy laktózérzékeny vagyok.A nőgyógyászom,nem mondott egyértelmű választ hogy szedjek,vagy sem,a belgyógyászom meg szabin van.Aki nem ismeri ezt a betegséget,arról van szó hogy ha tejes dolgot eszem pokoli hasi fájdalmaim lesznek,hasmenéssel.Sajnos viszont a laktóz sok gyógyszerben is benne van,például az összes fogamzásgátló tablettában is.Ha van itt olyan lány aki ebben a betegségben szenved,de ő használ fog.tablettát,ossza meg a véleményét.
2010. aug. 6. 12:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Én laktózérzékeny vagyok, és - bár fogamzásgátlót pont nem használok - a gyógyszerekben levő laktóztól nem szokott bajom lenni. De nem tudom, hogy te hogy vagy ezzel...
2010. aug. 6. 15:02
 2/4 anonim válasza:
100%
Szia! Én is laktózérzékeny lány vagyok. Én szedtem fogamzásgátlót is (yasminelle) és az allergia elleni gyógyszeremben is van laktóz. Nálam egyik sem okozott problémát, pedig fél pohár tej után 10 perc múlva már a wc-n csücsülök. Szerintem ezek a tabletták nagyon kis mértékben tartalmazzák ezt a segédanyagot, valamennyi emésztő enzimje pedig mindenkinek marad. Úgyhogy emiatt ne mondj le róla, főleg ha nagyon görcsölős vagy, mert a tabletta tényleg segít. Annyit viszont érdemes tudnod, hogyha abbahagyod ugyanúgy visszajönnek majd a görcsök, sőt nálam a tabi abbahagyása után még rosszabb lett a helyzet. De ha hosszú távra tervezed, akkor az a kis laktóz szerintem semmiképp sem lehet akadály.
2010. aug. 6. 15:07
 3/4 A kérdező kommentje:
Oh:-)köszönöm a válaszokat.Sajnos csak 1,vagy talán 2 évig szedhetek,mert már 32 éves vagyok és férjnél.Tehát tényleg csak a menszesz miatt kell,aztán ki tudja hátha teherbe is esem,ha majd abbahagyom:-).
2010. aug. 6. 15:58
 4/4 anonim válasza:
Igaz nem aktuális már, de gondoltam válaszolok. Neten keress rá a NuvaRing hüvelygyűrűre, ez is hormonális. Én laktózérzékeny vagyok és ezt használom, tökéletesen bevált.
2011. márc. 15. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!