Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A mellben lévő fibroadenóma...

A mellben lévő fibroadenóma fájdalommentes vagy érezhető az érintett mellben a jelenléte?

Figyelt kérdés

28 éves nő vagyok. A bal mellemben érzek 4-5 hónapja furcsa, diszkomfort jellegű érzést, tompa fájdalmat időnként. Magánúton voltam tavasszal emlő UH-n, ott kis méretű fibroadenómát állapított meg a radiológus, majd még elmentem egy héttel utána emlőcentrumba (sztk-sba), ott már nem láttak semmit, amiből mintát lehetne venni. Mivel azért vissza-visszatérően éreztem még az adott mellben a furcsa érzetet, júliusban ismételten visszatértem emlő UH vizsgálatra az emlőcentrumba, de ismételten nem találtak a mellemben semmi rendelleneset. Ezzel egyidejűleg ekkor voltam mellkas röntgenen is, ami negatív lett szintén.

Sajnos a negatív eredmények azért nem hoztak megnyugvást számomra ebben a kérdésben, mert továbbra is az említett bal mellemben érzem azokat az érzeteket, "buborékérzést", hogy valami van ott, enyhe fájdalomérzetet időnként, és mintha ki is tudnám tapintani a legelső alkalommal megállapított fibroadenómát, amelyet azóta már 2 emlő UH-n nem találtak.

El tud valóban tűnni csak úgy az a csomó, vagy azért érzem továbbra is a mellemben a fura érzést, mert csak ott van vmi?

2020. aug. 29. 12:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha tudod tapintani akkor nődoki is tudja. Menj el hozzá és nyugi.
2020. aug. 29. 12:21
 2/4 A kérdező kommentje:

értem, nem vagyok 100% ban biztos hogy jól tapintom ki

de maga tapintás nélkül is az a furcsa érzet ott a mellemben bent, sztem kell ott legyen vmi, hiába a legutóbbi 2 Uh már negatív volt

szerdára, jövő hétre sikerült időpontot kapnom egy elég elismert radiológus, dr. S_ebő Éva magánrendelésére, UH vizsgálatra, várakozásteli vagyok, vajon ő mit fog látni

2020. aug. 29. 12:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Bízok benne, hogy minden oké :)

Lehet, hogy az ijedtség miatt érzed ezt.

2020. aug. 29. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem cisztam van, amit masik radiologus fibroadenomanak hitt. Kesszurasszeruen szokott neha fajni. Illetve elmeszesedett ciszta, vekonytus biopsziat csinaltattam, artalmatlan. Szoval az enyem arra pelda, hogy masik orvos benezte, de nem fibroadenoma.
2020. szept. 1. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!