Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Más is "érzi" a szívét?

Más is "érzi" a szívét?

Figyelt kérdés
Általában érzem a szívdobogásomat, akkor is, ha nem csinálok semmit, tehát elvileg nyugalomban. Nem kellemetlen, nem is kellemes, csak érdekel, más is érzi-e, hogy dobog a szíve, vagy ez nem egészen normális.

2020. aug. 17. 12:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
Nem normális. Szívritmus gondot jelez.
2020. aug. 17. 12:29
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Én is érzem, ha figyelek rá.
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Nyugalmi állapotban nem érzem.
 4/16 A kérdező kommentje:
Hm. Köszi a válaszokat. Gondoljátok, hogy el kellene mennem ezért kivizsgálásra?
2020. aug. 17. 12:36
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha figyelek rá, akkor én is érzem, de amúgy csak úgy, nyugalmi állapotban nem szoktam.
2020. aug. 17. 12:38
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Dehogy vannak akik érzik. Én is érzem. Elég 2 ujjamat összenyomni és érzem a pulzusom. Este az ágyban hallom is ahogy dobog. Voltam kardiológián nem emiatt de ott sem mondták higy ez gond lenne. Vannak akik nem érzik pl egy kollégám ki sem tudja sehol tapintani a pulzusát. Pedig neki pitvarfibrillációja van, gyógyszereket is szed rá. Nem ezen múlik. Legalább észre veszed ha gond van. Kollégám nem vette észre sokáig.
2020. aug. 17. 12:39
 7/16 anonim ***** válasza:
87%
Ha figyelek rá, akkor érzem, ahogy dobol a fülemben, meg a mellkasomban is érzem, ha nagyon nagyon koncentrálok.
2020. aug. 17. 12:42
 8/16 anonim ***** válasza:
26%

Olyan nincs szerintem, hogy valaki "nem érzi", legfeljebb nem figyelsz rá, ahogy a lélegzésed is érzed, mégsem az jár az eszedben 0-24. Persze attól is függ, milyen érzésre gondolsz most, ha kicsit erősebb, már zavarónak mondható szívdobogásérzés, azzal valóban érdemes megkeresned a háziorvost. Nekem is volt ilyen, én voltam vele kardiológusnál, de végül semmit nem talált. Ő is, a házidoki is azt mondta, pszichés eredetű is lehet, szóval elég széles a paletta.

Ha tartós és zavaró, telefonálj le valamikor az orvosodhoz.

2020. aug. 17. 12:48
 9/16 anonim ***** válasza:
78%
Pedig utolsó van olyan is hogy nem érzi valaki. Teljesen egyedi. Emiat meg nem kel orvoshoz menni. Nem betegség.
2020. aug. 17. 12:50
 10/16 anonim ***** válasza:
57%
Nem szabadna érezned. Lehet szervi vagy pszichés oka is, ha érzed, de orvoshoz mindenképpen el kellene menned.
2020. aug. 17. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!