Ha a menstruációs ciklusunk megvisel mentálisan, akkor arra a fogamzásgátló megoldás lehet, vagy érdemes pszichológust keresni?
Endometriózisom van, és a menstruációim annyira fájdalmasak, hogy már a telefonommal a párnám alatt alszok - ha netán mentőt kéne hívjak. Valamint a mentális állapotomra is nagy hatással van. Értem ez alatt, hogy depresszió közeli állapotba kerülök, sokszor csak bámulni tudok magam elé, cselekvőképtelen vagyok (és nem csak a fájdalomtól) és szuicid gondolataim vannak.
Most vagyok a pms fázisában, és tegnap álomba sírtam magam, mert annyira félek (sőt, rettegek) a következő mensimtől. És tudom, hogy nagyon fog fájni, és tudom, hogy megint letargikus állapotba zuhanok, hiába teszek meg bármit - értem ezt úgy, hogy a legutóbbi mensimnél utolsó napon elképesztően jól éreztem magam, hatalmas örömben volt részem, majd este olyan görcsöm lett, hogy aligha hatott a gyógyszer. Ezt követte, hogy éjszaka felriadtam a fájdalomra, és annyira fájt, hogy nem tudtam elmászni az éjjeliszekrényemen lévő telefonomért - ezért van ma már a párnám alatt.
A nőgyógyászom fogamzásgátlót fog felírni hamarosan. Elég nehéz időpontot kapni hozzá, de nemrég sikerült. A fogamzásgátló stabilizálni fog lelkileg ezekben az időszakokban? Vagy érdemes pszichológushoz mennem?
Sima fogamzásgátló nem segít ezen.
Még lettél műtve? Azután szokták a hotmonrendszert leállítani, hogy egyáltalán ne legyen vérzés, így elsorvad a megmaradt rossz helyen lévő méhszövet.
Keress olyan orvost, aki megfelelően tud kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!