Ha sok nő panaszkodik a fogamzásgátló tablettákra, akkor miért ajánlják az orvosok?
Abból iszonyú nagy pénzeket szednek be.
Nehogy azt higgye valaki hogy ami a tévében is megy, aza millió gyógyszer reklám az használ valamit.
Mert attól, hogy sok nőnek nem vált be, nagyon sok nőnek meg tökéletesen beválik.
Megbízható, kényelmes és a fogamzásgátlás kivül egyéb előnyökkel is jár ( pl. kisebb mennyiségű vérzés miatt ritkább a vérszegénység, csökken a menzesz alatti fájdalom, csökkenti a petefészekrák kialakulásának kockázatát).
Persze, lehetnek mellékhatásai, ahogy minden gyógyszernek. Mérlegelni kell az előnyöket és az egyéni kockázatot és aztán dönteni.
Amúgy önmagában a terhesség meg a gyermekágy jobban fokozza a thrombosis hajlamot, mint a tabletta.
Kivédeni pedig megfelelő kivizsgálással, egészséges életmóddal, sporttal és a dohányzás kerülésével lehet.
Azert aki nem dohanyzik, egeszseges es jo gyogyszert szed, nem feltetlenul lat mellekhatasokat.
Masik kerdes. Es akkor mi legyen? Abortuszok?
Ferfiak, fiukak nem hajlandok ovszert hasznalni. A spiral is durva.
Szerintem próbáld meg először magát a PCOS-t kezeltetni (endokrinológussal vagy esetleg egy jó nőgyógyásszal, aki ért hozzá), és ha mégse javul a helyzet, akkor mérlegeld, hogy a tünetek javítása érdekében érdemes-e neked kipróbálni a fogamzásgátlót. Ez egy személyes döntés, attól függ, mennyire zavarnak tünetek.
Amúgy szerintem nem jó ötlet akkor elkezdeni a PCOS-sel foglalkozni, amikor babát akarsz, mert ha sokáig tart, mire használ a kezelés, az nagyon idegőrlő lehet. Arról nem is beszélve, hogy a PCOS növelheti egyéb betegségek kockázatát, én már csak ezért is foglalkoznék vele minél hamarabb. Az egészséges életmód, amit leírtál, az amúgy nagyon fontos része a kezelésnek :)
@6: A spirál nem feltétlenül durva, az is egy jó alternatíva lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!