Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek, ha a tamponnak...

Mit tegyek, ha a tamponnak csak az egyik fele telik meg, és emiatt fáj, amikor kiveszem?

Figyelt kérdés

Régebben használtam pár alkalommal tampont, ez az első menstruációm, ahol végig tampont használok (+tisztasági betét).

Amikor betétet tettem be, akkor is mindig úgy volt valamiért, hogy a vér nem középre ment, hanem inkább jobb oldalra (nem tudom, ennek lehet-e valami oka). Nyilván ment bal oldalra is, de jobb oldalon több volt. Most tamponnál minit és normált használok, és azt vettem észre, hogy csak az egyik oldal telik meg. A másik oldal vér nélkül marad a tamponnal. És már szivárog a tampon, mert az egyik oldalán már megtelt, de a másikon nem, és fáj, amikor kiveszem. Tudom, hogy akkor fáj, amikor nincs teli, de itt már végig van, csak az egyik oldalt nem telik meg. Normálnál és mininél egyaránt. Mit lehetne tenni illetve mi lehet ennek az oka?

2020. aug. 1. 15:00
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Először is lehetőleg ne használj normált! Az még jobban fog fájni kivételkor, mivel több a száraz felület rajta, emiatt könnyebben meg is sértheted a hüvelyfalat vele.

Azt próbálnám ki, hogy bent hagyom 5-6 órán keresztül (ennél tovább nem ajánlott), de tennék be rendes betétet is, hogy ha elkezd szivárogni a tampon, ne ázzon át semmi. Hátha akkor kicsit nedvesebb lesz a másik oldal is, és könnyebben kicsúszik. Ha így sem jobb, én hanyagolnám a tampont, mert így minden kivételkor csak megsérted a hüvelyt.

2020. aug. 1. 15:26
 2/6 A kérdező kommentje:
De én nem akarom hanyagolni a tampont! Nem akarok betétet használni.
2020. aug. 1. 15:55
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Hasznalj csak minit.
2020. aug. 1. 16:28
 4/6 A kérdező kommentje:
De mondom, a mininél is így van.
2020. aug. 1. 16:35
 5/6 anonim ***** válasza:
91%
Kehely?
2020. aug. 3. 17:08
 6/6 anonim válasza:
A kehely jó ötlet. Nem különb a tamponnál és egy helyre folyik. Ajánlanám
2020. nov. 9. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!