Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok! Milyen egy ciszta műtét?

Lányok! Milyen egy ciszta műtét?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A barátnőmnak cisztája van a méhében,hét végén műtik és nem nagyon akar róla beszélni,én viszont utánanéztem Google-ban de semmi megnyugtatót(igaz,rosszat sem) találtam. Nagyon félek,hogy elveszthetem,mert az orvos azt mondta arra a kérdésre hogy "jobbanlesz?" : "Valószínű. De előtte és utána nem kellene hogy benn legyen nála valaki,a szülők se." Nem volt túl megnyugtató. Légyszíves valaki,aki már átélt hasonlót vagy ismerőse,az elmondaná a tapasztalatokat vagy csak annyit hogy ez "rutinműtét" vagy vmi komoly? Aggódom bnőmért,de előtte ezt nem mutatom ki,viszont semmit nem tudok az egészről :S
2010. aug. 3. 12:31
 1/8 anonim ***** válasza:
hát ha a méhében van akkor az már nagy baj..felvágják a hasát aztán gondolom a méhét megvágják és kiszedik.de ha elrontanak vmit akkor meg lehet h gyereke se lehet:Sveszélyes.de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni!!!megműtik sokat pihen majd és jól lesz:)
2010. aug. 3. 12:39
 2/8 A kérdező kommentje:
De ugye barátnőmre nem veszélyes,úgyértem a meddőségen kivül? :S
2010. aug. 3. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Minden műtétnek van kockázata. De ha nem veszik ki, az veszélyesebb, és a meddőség esélye is nagyobb. Ha jóindulatú, akkor nem lesz baj.

De... bármit mond az orvos, KELL menni látogatni.

2010. aug. 3. 13:10
 4/8 anonim ***** válasza:
ha a ciszta nem rosszindulatú akkor rá nem veszélyes.csak óvatosan csinálják neki mert ha vmit elrontanak akkor lehet nem eshet majd teherbe(első)
2010. aug. 3. 17:13
 5/8 anonim válasza:

Hello!

Engem pár hete műtöttek cisztával, de nem vették, ki. Nekem a petevezetőmben van. A hasamból szedték ki a ciszta által kibocsátott folyadékokat (vér).

Laparoszkópiás műtét volt, 3 helyen vágják fel a hasam, köldök tájékán és még lejjebb két helyen. Laparoszkópiás műtétem volt, ez rutin.

De mondom nekem nem a méhemben volt, így nem tudom a barátnődnek milyen lesz.

4-6 napig voltunk kórházban, a sorstársakkal.

Az első 2-3 nap a legrosszabb, mikor csövek lógnak ki az emberből, erőtlen, fáradt. Kb. 2 hét volt mire fizikailag jól lettem.

2010. aug. 3. 18:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat,örülök hogy olyanoktól hallom,akik már átélték és túl vannak rajta. Csak azt vettem ki bnőmtől,hogy fél az egésztől,nem is beszél róla stb. és így könnyebb megnyugtatnom őt(meg persze önmagam is),mert hát az orvos eléggé borulátó volt ezzel a "jobban lesz? - valószínű" szöveggel,de ezekszerint nem életveszélyes műtét vagy vmi.

Azt nem tudom h rosszindulatú-e vagy sem. Annyit mondott,hogy nem akarja h bárki is bemenjen hozzá,mert az orvos azt mondta nem lenne szerencsés. Ha valakinek van még tapasztalata szivesen olvasom és köszönöm az eddigi válaszokat is. Kicsit megnyugodtam.

2010. aug. 3. 19:17
 7/8 anonim válasza:

Szerintem amennyit tudsz legyél vele, engem a férjem naponta 2x látogatott, jött magától, nem kértem :-)))

Én is féltem tőle, de hál istennek nem sok időm volt rá, a panaszaim napján már műtöttek is...

2010. aug. 5. 18:16
 8/8 anonim válasza:

Ja és ezt nem értem mi az hogy nem lenne szerencsés, hogy bemenjetek hozzá?

Előző voltam..

Nekem mintát sem vettek, ki sem vették a cisztát, én is jogosan parázom. Jövő héten megyek dokihoz...

2010. aug. 5. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!